|
Σ’ ένα μπολ ρίχνετε το αλεσμένο καρύδι, την τριμμένη κανέλα και το τριμμένο γαρύφαλλο και ανακατεύετε.
|
|
Πλάθετε το κάθε λουκούμι σε ρολλάκι αφού το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνετε το φυτικό και φρέσκο βούτυρο. Λαδώνετε το ταψί με το μείγμα βουτύρου.
|
|
Σε μια επιφάνεια, στρώνετε ένα φύλλο, το λαδώνετε με ένα πινέλο, στρώνετε δεύτερο φύλλο από πάνω, το λαδώνετε, στρώνετε τρίτο φύλλο από πάνω και το λαδώνετε και αυτό. Με ένα μαχαίρι κόβετε τα φύλλα στη μέση και στη συνέχεια στα τρία.
|
|
Βάζετε μια γερή μεγάλη κουταλιά από το μείγμα με το καρύδι στις άκρες από τα έξι τριπλά φύλλα και πάνω από το καθένα ακουμπάτε ένα ρολλάκι από λουκούμι. Ρίχνετε από μισό κουταλάκι βούτυρο σε κάθε κομμάτι.
Διπλώνετε το τριπλό φύλλο μια φορά σε ρολό, μετά στα πλάγια σε φλογέρα. Τα ακουμπάτε στο λαδωμένο ταψί και επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα κομμάτια. |
|
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί. Λαδώνετε όλες τις φλογέρες από πάνω.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά και στους 200 βαθμούς. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και αφήνετε για 10 λεπτά να τραβήξουν οι φλογέρες τη ζάχαρη άχνη.
|
|
Τις σερβίρετε σε μια πιατέλα και ξαναπασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη ακόμη |
|
|
|
|