| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Μπατσαρώ(Θεσπρωτία)
 
 
 
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
½ κιλό σέσκουλα
½ κιλό λάπαθα
½ κιλό σπανάκι
150γρ. βλήτα
2 πράσα
5,6 κάβιες (μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια)
½ φλιτζ τσαγιού ωμό ρύζι
½ φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
200 γρ τυρί για τη γέμιση
Για τη ζύμη:
5 φλιτζ τσαγιού καλαμποκάλευρο
100 γρ. τυρί
Αλάτι
1 κ.σ. λάδι
Για τo ψήσιμο:

60 γρ. φρέσκο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
 
Ψιλοκόβετε όλα τα χόρτα και τα αρωματικά . Ρίχνετε λίγο λάδι σ΄ένα κατσαρολάκι και αδειάζετε μέσα τα κομμένα χόρτα. Τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν καλά.
Μόλις μαραθούν τ’ αδειάζετε σ’ ένα μεγάλο ταψί, τ’ απλώνετε ομοιόμορφα, προσθέτετε το ρύζι, το τυρί θρυμματισμένο και αφήνετε το ταψί στην άκρη.
Ετοιμάζετε τη ζύμη Σ’ένα μπόλ, ρίχνετε το καλαμποκάλευρο, 1 πρέζα αλάτι, λίγο ζεματισμένο νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει χυλός. Όσο ανακατεύετε, προσθέτετε λίγο λάδι, και τρίβετε μέσα το τυρί της ζύμης
Λαδώνετε ένα ταψί και το στρώνετε κουταλιά -κουταλιά περιμετρικά με το χυλό. Από πάνω απλώνετε κουταλιά -κουταλιά τη γέμιση. Επαναλαμβάνετε βάζοντας πάνω από τη γέμιση κουταλιές από το χυλό της ζύμης. Τελειώνοντας πάνω από την κάθε κουταλιά της ζύμης, προσθέτετε από ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο και λίγο λάδι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά στους 220 βαθμούς
   
Από το επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στη Θεσπρωτία
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr