|
Σ ένα μπόλ βάζετε τον νισεστέ και του εμπορίου και τον σπιτικό.
Προσθέτετε 7 ποτήρια νερό, τη ζάχαρη και αρχίζει το ανακάτεμα
|
|
Σε μία κατσαρόλα τοποθετείτε ένα σουρωτήρι και το καλύπτετε μ ένα τούλι.Περνάτε σιγά ,σιγά το μείγμα από το τούλι. Προσθέτετε στη κατσαρόλα άλλο ένα ποτήρι νερό. και ανακατεύετε.
|
|
Προσθέτετε τα λεμονόφυλλα για το άρωμα και βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά. Και αρχίζει το ανακάτεμα για τουλάχιστον τρία τέταρτα μέχρι να αρχίσει να χρυσίζει ελαφρά.
|
|
Βγάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίχνετε μέσα τη κοπανισμένη μαστίχα Χίου. Και ανακατεύετε καλά..
Απομακρύνετε τα λεμονόφυλλα
Σερβίρετε σε μία πιατέλα.
Στολίζετε με κανέλα και καρύδια.
|
|
|
|
Την μαγειριά την ετοίμασε η κ.Ελένη στο Πυλί της Κώ στο επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ |