| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Μεθυσμένα Αμοργιανά
 
 
 
1 κιλό αλεύρι
8 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (σε μισό κ. αλεύρι, 4 κουτ. μπέικιν πάουντερ)
Μαρμελάδα βερίκοκο
1 1/5 φλιτζ. Τσαγιού λάδι
μισό λίτρο άσπρο κρασί
1 κ. γλυκ.αλάτι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
 
Pίχνετε το μπέικιν στο αλεύρι και ανακατεύετε. Κάνετε μια τρύπα στη μέση και προσθέτετε το αλάτι. Ρίχνετε το κρασί, ανακατεύετε με το χέρι, ρίχνετε σταδιακά το λάδι και αρχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από το μπολ.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, παίρνετε ένα κουταλάκι από αυτήν και τη πλάθετε σε μπαλάκι. Την ισιώνετε ανάμεσα στις παλάμες σας, τη βάζετε σε μια λεία επιφάνεια, προσθέτετε μια κουταλιά μαρμελάδα και αναδιπλώνετε. Της δίνετε σχήμα και τη τοποθετείτε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνετε με όση από τη ζύμη επιθυμείτε.
Ψήνετε στους 180-200ο για 15-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr