| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Καραβίδες γιουβέτσι(Σάμος)
 
 
 
10 μεσαίες καραβίδες
1-2 νεροπότηρο λάδι
2 κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κανάτα νερό
2 κ.σ. πελτέ
1 ματσάκι μαιντανό
1 πακέτο μακαρόνια
 
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε τις πιπεριές και απομακρύνετε τα σποράκια τους. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τον μαιντανό.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε μισό νεροπότηρο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τέλος τις καραβίδες. Προσθέτετε το νερό που έχετε διαλύσει δύο κουταλιές της σούπας πελτέ στη συνέχεια τον μαιντανό και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να πάρουν μία βράση.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τις καραβίδες και τις βάζετε σε μία γάστρα. Συμπληρώνετε με τον ζωμό από τη κατσαρόλα. Σπάτε τα μακαρόνια στη μέση και τα βάζετε στη γάστρα. Τα ανακατεύετε να μαλακώσουν και να χωρέσουν στο σκέυος.
Σκεπάζετε τη γάστρα και αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά στους 200ο.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr