- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
Λιμοντσέλο ( limonzello).
|
|
|
|
|
 |
|
8 λεμoνιών οι φλούδες
1 λίτρο οινόπνευμα (ποτοποιείου)
700γρ. ζάχαρη
1200γρ. νερό
|
|
 |
|
Αφαιρείτε τις φλούδες από τα λεμόνια και τις αφήνετε για μια βδομάδα μέσα στο οινόπνευμα.
|
|
Σε 1200γρ βρασμένου νερού, ρίχνετε σιγά σιγά τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει και να γίνει σιρόπι. Αφήνετε για 2-3 λεπτά.
|
|
Σουρώνετε το οινόπνευμα και το ρίχνετε σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με το σιρόπι. Αφήνετε το μείγμα ,ως έχει, για 2-3 μέρες και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο.
|
|
|
|
Η συνταγή παρουσιάστηκε στο επεισόδιο "ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" στην Αμφισσα. |
|
|
|
_________________________________________________________________________________________ © eliasmamalakis.gr
|