|
Πλένετε τα βερίκοκα ,τα ανοίγετε στη μέση και βγάζετε το κουκούτσι.
|
|
Σε μία κατσαρόλα βάζετε μία στρώση βερίκοκα μία στρώση ζάχαρη, μία στρώση βερίκοκα και συνεχίζετε.
|
|
Τα αφήνετε όλη τη νύχτα .Την άλλη μέρα βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν.
|
|
Αν χρειαστεί ξαφρίζετε.΄ Οχι όμως μετά τον πρώτο βρασμό γιατί αυτός ο αφρός είναι ζάχαρη.
|
|
Βράζετε τη μαρμελάδα για περίπου μισή ώρα μετά τον πρώτο βρασμό της. Οσο πιο πολύ την αφήνετε τόσο πιο πολύ σκουραίνει. Μόλις δείτε ότι δένει η μαρμελάδα ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, και ανακινείτε την κατσαρόλα Κι αποσύρετε από τη φωτιά.
|
|
Όταν κρυώσει την μοιράζετε σε βαζάκια.Φυλλάσεται στο ψυγείο.
|
|
|
|
H συνταγή είναι της μαμάς Ευγενίας.Τα βερίκοκα παραμένουν ολόκληρα και το χρώμα της ολόχρυσο.Με το άλειμμα πάνω στη φέτα του ψωμιού τα βερίκοκα διαλύονται. |