| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Τάρτα γεμιστή με σπανάκι και αβγό.
 
 
 
Για 4 άτομα
4 αυγά
Άσπρο ξύδι
4-5 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε σχήμα σπιρτόξυλου
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Ξερό θυμάρι
Αλάτι
4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
4 έτοιμες ψημένες τάρτες
Υλικά για τη μούς σπανάκι

200 γρ ζεματισμένο φρέσκο σπανάκι
30 γρ φυλλαράκια φρέσκιας γλιστρίδας
1 κρόκο αυγού
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο νερό
4 κυβάκια βούτυρο
φύλλα φρέσκου μαϊντανού για το ντεκόρ
 
Ποσάρετε τα αυγά.Σ,ένα κατσαρολάκι βάζετε νερό να βράσει μαζί με λίγο άσπρο ξύδι και αλάτι.
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνετε ένα, ένα τα αυγά στο κατσαρολάκι περιμένοντας κάθε φορά να σφίξουν καλά (αφήνετε για το κάθε αυγό 2-2 ½ λεπτά).
Τα βάζετε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια και τα αφήνετεε να κρυώσουν .Στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να τραβήξει το νερό.
Κόβετε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε λωρίδες και στη συνέχεια τα ψιλοκόβετε (αν θέλετε, βάζετε μελιτζάνες αντί για κολοκυθάκια). Τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μικρό σαγανάκι βάζετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα τα κομματάκια κολοκυθιού και τα σοτάρετε για 1 ½ -2 λεπτά. Ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο σκόρδο, μια πρέζα θυμάρι και τα φύλλα βασιλικού. Ανακατεύετε, σοτάρετε ακόμα για ένα λεπτό. και αφήνετε τα κολοκυθάκια να περιμένουν,
Ετοιμάζετε τον πουρέ σπανακιού : Βάζετε το ζεματισμένο σπανάκι σε μίξερ και το χτυπάτε μέχρι να γίνει πουρές. Ρίχνετε μέσα 2-3 κουταλιές νερού, μέχρι το μείγμα να πάρει μια απαλή υφή. Βάζετε το μείγμα σε μπεν μαρί. Ρίχνετε μέσα τον κρόκο αυγού και χτυπάτε συνέχεια μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Ρίχνετε μέσα το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια, αλατίζετε, πιπερώνετε.
Μοιράζετε τα κομματάκια κολοκυθιού σε 4 έτοιμες ψημένες τάρτες. Βάζετε από πάνω το ποσαρισμένο αυγό και περιχύνετε με τον πουρέ σπανακιού.
   
Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή "ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" με θέμα το αβγό.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr