| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Παύλοβα(Γλυκειά ζωή)
 
 
 
για 6 άτομα
Ασπράδια από 3 αυγά
125 γρ κρυσταλική ζάχαρη
125 γρ. άχνη ζάχαρη
5 σταγόνες ανθόνερο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Διάφορα φρούτα του δάσους (κόκκινα και μαύρα μούρα, μύρτιλα, φραγκοστάφυλλα, σπόρια από φρούτα του πάθους και λεπτές φλούδες μάνγκο)
 
Σ ένα μπόλ βάζετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε με τον αυγοδάρτη μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνετε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζετε μέχρι να απορροφηθεί από τη μαρέγκα.
Μόλις σφίξει για τα καλά, τη βγάζετε από το μίξερ, την πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
Σε ένα ταψί του φούρνου, στρώνετε μία λαδόκολλα. Βάζετε από πάνω ένα τσέρκι και αδειάζετε από πάνω του τη σφιχτή μαρέγκα.
Τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110ο για 2 ώρες περίπου και την αφήνετε να κρυώσει μέσα στο φούρνο για περίπου 1 ½ ώρα.
Αφαιρείτε τη φόρμα και αφήνετε τη μαρέγκα να κρυώσει.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το ανθόνερο να γίνει μια απαλή σαντιγύ και στη συνέχεια την προσθέτετε πάνω από τη μαρέγκα.
Στολίζετε με τα φρούτα του δάσους, πολύ λεπτές φλούδες από μάνγκο, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε στο πλάι με φύλλα φρέσκου δυόσμου.
   
Η πάβλοβα είναι ενα ανάλαφρο γλυκό απο την Αυστραλία και δημιουργήθηκε για πρώτη φορά προς τιμήν μιας διάσημης μπαλαρίνας, της εποχής, απο την οποία πήρε και το όνομα.Τη συνταγή την έφτιαξε ο διάσημος σέφ Michel Roux στο επεισόδιο της "ΜΠΟΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" με θέμα το αυγό.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr