|
Σ ένα μπόλ βάζετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε με τον αυγοδάρτη μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
|
|
Ρίχνετε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζετε μέχρι να απορροφηθεί από τη μαρέγκα.
|
|
Μόλις σφίξει για τα καλά, τη βγάζετε από το μίξερ, την πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
|
|
Σε ένα ταψί του φούρνου, στρώνετε μία λαδόκολλα. Βάζετε από πάνω ένα τσέρκι και αδειάζετε από πάνω του τη σφιχτή μαρέγκα.
|
|
Τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110ο για 2 ώρες περίπου και την αφήνετε να κρυώσει μέσα στο φούρνο για περίπου 1 ½ ώρα.
|
|
Αφαιρείτε τη φόρμα και αφήνετε τη μαρέγκα να κρυώσει.
|
|
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το ανθόνερο να γίνει μια απαλή σαντιγύ και στη συνέχεια την προσθέτετε πάνω από τη μαρέγκα.
|
|
Στολίζετε με τα φρούτα του δάσους, πολύ λεπτές φλούδες από μάνγκο, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε στο πλάι με φύλλα φρέσκου δυόσμου.
|
|
|
|
Η πάβλοβα είναι ενα ανάλαφρο γλυκό απο την Αυστραλία και δημιουργήθηκε για πρώτη φορά προς τιμήν μιας διάσημης μπαλαρίνας, της εποχής, απο την οποία πήρε και το όνομα.Τη συνταγή την έφτιαξε ο διάσημος σέφ Michel Roux στο επεισόδιο της "ΜΠΟΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" με θέμα το αυγό. |