| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Τσουρέκι αλμυρό
 
 
 
2.100 γραμ αλεύρι σκληρό
100 γραμ μαγιά
550 ml γάλα
30 γραμ ζάχαρη
800 γραμ φρέσκο βούτυρο
20 αβγά
800 γραμ τυρί (διάφορα)
30 γραμ κεφαλοτύρι, τριμμένο
12 γραμ αλάτι αρωματισμένο με βασιλικό
ελιές, ντομάτα
250 γραμ βούτυρο σφολιάτας (για τις βόλτες)
100 γραμ φρέσκο βούτυρο λειωμένο (για τη γέμιση)
300 γραμ κεφαλοτύρι (τριμμένο για τη γέμιση)
 
Πιάνουμε τη μαγιά με λίγο αλεύρι, χλιαρό γάλα και ζάχαρη.
Μόλις το προζύμι φουσκώσει, ζυμώνουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά (βούτυρο, ζάχαρη, γάλα, αβγά, αλάτι, αλεύρι).
Μόλις δέσει το ζυμάρι, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και λίγο πριν το βγάλουμε, προσθέτουμε τα διάφορα τυριά. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει.
Χρησιμοποιώντας το βούτυρο σφολιάτας, το ανοίγουμε φύλλο, κάνοντας μια διπλή "βόλτα". Αφού ξεκουραστεί, το ανοίγουμε φύλλο, το αλείφουμε με το λειωμένο βούτυρο, βάζουμε τη γέμιση (τριμμένο κεφαλοτύρι), τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε.
Γεμίζουμε με τα κομμάτια της ζύμης, τα σκεύη της προτίμησής μας και τα στοφάρουμε για 30 λεπτά περίπου (40ο)
Τα αλείφουμε με αβγό και τα γαρνίρουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 180ο για 40 λεπτά.
   
Η συνταγή παρουσιάστηκε στη Βαβυλωνία των γεύσεων από τον ζαχαροπλάστη Παύλο Τερκενλή
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr