| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Σκαλτσούνες
 
 
 
½ κιλό μάραθο
1 ματσάκι άνηθο
½ κιλό σέσκουλα
3 φρέσκα κρεμμύδια
½ κιλό καυκαλήθρες
1 χούφτα τριφύλλι
χοντρό αλάτι
πιπέρι
100 γραμμ μαλακή μυζήθρα
100 γραμμ λαδοτύρι
3 αυγά
ελαιόλαδο
έτοιμη ζύμη για φύλλο
αλεύρι για το άνοιγμα φύλλου
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ Πλένετε και ψιλοκόβετε όλα τα χορταρικά, τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε από πάνω χοντρό αλάτι και πιπέρι και τα μαλάσσετε με το χέρι για να μαραθούν.
Θρουλιάζετε τη μαλακή μυζήθρα μέσα στο ίδιο μπολ, καθαρίζετε το λαδοτύρι και το τρίβετε και αυτό μέσα στο μπολ. Σπάτε μέσα τα αυγά, προσθέτετε λίγο λάδι και ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ Ζυμώνετε λίγο τη ζύμη σε ένα μπολ και τη χωρίζετε στα 2.
Αλευρώνετε μια επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγετε λεπτό το φύλλο.
Βάζετε κουταλιά , κουταλιά τη γέμιση σε μια σειρά, διπλώνετε από πάνω τη ζύμη και με τη ροδέλα κλείνετε μια μιά τις σκαλτσούνες.
Όταν τελειώσετε με τη ζύμη και τη γέμιση τις τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr