| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Αγαλιποκεφτέδες(Σκύρος)
 
 
 
Αγαλίπες(Aνεμώνες της Θάλασσας)
3 κρεμμύδια
1 φλυτζάνι λάδι
2 κ.σ.αλεύρι
1 ματσάκι μάραθο
αλάτι,πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
 
Καθαρίζετε ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβετε τα μάραθα. Πλένετε πολύ καλά τις αγαλίπες.
Σε τηγάνι, ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι (χωρίς λάδι) και περιμένετε να μαραθεί. Όταν μαραθεί, ρίχνετε λάδι και περιμένετε (ανακατεύοντας) να ροδίσει.
Στη συνέχεια ρίχνετε τις αγαλίπες και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν πολτός.Προσθέτετε σιγά σιγά αλεύρι (1-2 γεμάτες κουταλιές) και ανακατεύετε μέχρι να σφίξει το μείγμα. Προσθέτετε μπόλικο από το μάραθο που ψιλοκόψατε, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα ρίχνετε να τηγανιστούν σε τηγάνι με λάδι που έχει κάψει.
   
Παραδοσιακή συνταγή της Σκύρου.Αν δεν βρείτε αγαλίπες μπορείτε να τ΄αντικαταστήσετε με άλλο χορταρικό:καυκαλήθρες,τσουκνίδες,ξινολάπαθα κ.λ.π
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr