|
Καβουρδίζετε το σιμιγδάλι με το σπορέλαιο και όταν αρχίσει να παίρνει σκούρο χρώμα ρίχνετε το σιρόπι το οποίο έχετε βράσει για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς |
|
Τοποθετείτε τον χαλβά σε φορμάκια και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει. |
|
Για την κρέμα βάζετε σε κατσαρόλα τα 30 γραμ ζάχαρης με το γάλα να ζεσταθουν. Ωστόσο χτυπάτε στο μίξερ τους 2 κρόκους με τα άλλα 30 γραμ ζάχαρης που απομένουν έως ότουν γίνουν αφρός. |
|
Προσθέτετε στα αβγά και τη ζάχαρη, το αλεύρι με το corn flour και έχετε έτοιμο ένα χυλό. Ρίχνετε τον χυλό αυτό στη κατσαρόλα με το γάλα που έχει ήδη ζεσταθεί και ανακατεύετε με σύρμα επάνω στη φωτιά έως ότου πήξει. |
|
Την αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετετην τεντούρα ανακατεύοντας. |
|
Όταν παγώσει ο χαλβάς τον ξεφορμάρετε και με κορνέ τον γεμίζετε με την κρέμα. |
|
Μπορείτε να διακοσμήσετε με ζάχαρη άχνη, τριμμένη κανέλα και γαρίφαλλο. |
|
|
|
Η συνταγή αυτή είναι από την Ποτοποιϊα Χάχαλη. |