| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Χαλβάς Πολίτικος αρωματισμένος με τεντούρα και κρέμα
 
 
 
για τον χαλβά
75 ml σπορέλαιο
150 γραμ σιμιγδάλι χοντρό
για το σιρόπι
375 ml νερό
250 γραμ ζάχαρη
50 ml τεντούρα
ξύλο κανέλας
γαρίφαλα
1/4 λεμόνι
για την κρέμα 60 γραμ ζάχαρη
250 ml φρέσκο γάλα
2 κρόκοι αβγών
12 γραμ corn flour
12 γραμ αλεύρι
100 ml τεντούρα
 
Καβουρδίζετε το σιμιγδάλι με το σπορέλαιο και όταν αρχίσει να παίρνει σκούρο χρώμα ρίχνετε το σιρόπι το οποίο έχετε βράσει για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
Τοποθετείτε τον χαλβά σε φορμάκια και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για την κρέμα βάζετε σε κατσαρόλα τα 30 γραμ ζάχαρης με το γάλα να ζεσταθουν. Ωστόσο χτυπάτε στο μίξερ τους 2 κρόκους με τα άλλα 30 γραμ ζάχαρης που απομένουν έως ότουν γίνουν αφρός.
Προσθέτετε στα αβγά και τη ζάχαρη, το αλεύρι με το corn flour και έχετε έτοιμο ένα χυλό. Ρίχνετε τον χυλό αυτό στη κατσαρόλα με το γάλα που έχει ήδη ζεσταθεί και ανακατεύετε με σύρμα επάνω στη φωτιά έως ότου πήξει.
Την αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετετην τεντούρα ανακατεύοντας.
Όταν παγώσει ο χαλβάς τον ξεφορμάρετε και με κορνέ τον γεμίζετε με την κρέμα.
Μπορείτε να διακοσμήσετε με ζάχαρη άχνη, τριμμένη κανέλα και γαρίφαλλο.
   
Η συνταγή αυτή είναι από την Ποτοποιϊα Χάχαλη.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr