| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Μολοχία Mπεσάρα( Λούξορ )
 
 
 
3 φλιτζάνια του τσαγιού φούλια (κουκιά) μουλιασμένα, βρασμένα & ξεφλουδισμένα
6 κ.σ. αποξηραμένη μολοχία
1 κ.σ βούτυρο
4 κουταλιές λάδι
8 κ. της σούπας ψιλοκομμένο
κρεμμύδι
2 κ. της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
ρόκα
κύμινο
καυτερή πιπεριά
φρέσκο κόλιανδρο
3 κ. σούπας φρέσκο άνηθο
3 κ. σούπας πράσο
8 κ. σούπας ζωμό από λαχανικά η κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι
 
Σε μια κατσαρόλα , ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο . Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο πράσο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν.
Προσθέτουμε τα φούλια και τα αφήνουμε να σωταριστούν καλά.
Προσθέτουμε το ζωμό (τόσο όσο να σκεπαστούν τα φούλια & λίγο παραπάνω), ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τον άνηθο, λίγο ζωμό ακόμα και αφήνουμε για ένα λεπτό να βράσουν.
Με μίξερ, χτυπάμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, κύμινο και τη καυτερή πιπεριά.
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο τη μολοχία και γαρνίρουμε με ροδέλες τηγανισμένο κρεμμύδι, λίγα φυλλαράκια ρόκας και κομμάτια από φρέσκο κρεμμύδι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη καυτερή πιπεριά τριμμένη.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr