| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Φάβα σκορδαλιά Σαντορίνη
 
 
 
400 γραμμ Φάβα
5 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα ρίγανη
1 ποτηρι κρασιού λευκό κρασιού
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
3 κ.σ. λάδι
αλάτι
 
Σιγοβράζετε τη φάβα βάζοντας 4 μέρη νερό , 1 μέρος φάβα. Προσθέτετε 2 φύλλα δάφνης και τη ρίγανη. Ξαφρίζετε και ανακατεύετε συχνά. Προσθέστε τα ποτηράκια το κρασί. Οταν η φάβα γίνει ενας πηχτός χυλός την αποσύρετε απο τη φωτιά. Βγάζετε και τα φύλλα της δάφνης.
Τη αφήνετε να στεγνώσει και να σφίξει, και εν τω μεταξύ λειώνετε το σκόρδο.
Οταν κρυώσει η φάβα προσθέτετε το σκόρδο ,το λάδι,το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Aν έχετε μίξερ με πόδι είναι το ιδανικό. Προσέχετε να μην γίνει αραιή η φάβα.
   
Τη συνταγή την έφτιαξε στη Σαντορίνη η κ .Σκλαβούνου του εστιατορίου Σκάλα - Σχίζα
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr