| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Τάρτα απο φάβα με αβγό(Σαντορίνη ,Σελήνη)
 
 
 
Για 6 άτομα
2 φλιτζάνια βρασμένη φάβα
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.γλυκού φρέσκο ψιλoκομμένο δυόσμο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι.
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ. λάδι
6 αβγά
 
Σε ένα μπόλ βάζουμε τη φάβα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι,αλάτι,πιπέρι, και τέλος τον δυόσμο.Ανακατεύοουμε.Προσέχουμε να γίνει μία ζύμη μαλακή.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 6 και τη στρώνουμε σε αντίστοιχα φορμάκια που τα έχουμε πριν βουτυρώσει.
Ψήνουμε τις τάρτες για 7'8 λεπτά σε δυνατό φούρνο.250ο . Τα βγάζουμε απο το φούρνο και όταν κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε.
Μερικά λεπτά πριν τα σερβίρουμε σπάμε σε κάθε τάρτα ενα αβγό και απο πάνω το καλύπτουμε με σάλτσα ντομάτας.
Ψήνουμε για 3 ,5 λεπτά ανάλογα πόσο σφικτό θέλουμε το αβγό.
Πριν τα σερβίρουμε μ ενα κουταλάκι αποκαλύπτουμε το αβγό.
   
Είναι μία επιτυχημένη συνταγή του εστιατορίου "ΣΕΛΗΝΗ" στα Φηρά. Μπορείτε αντί του αβγού να βάλετε σαν γέμιση τάρτας,ψιλικομμένο κρέας,ψάρι κ.λ.π
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr