|
Σ ένα μπόλ ,βάζετε το λάδι ,το αλάτι, και ενάμιση ποτήρι νερό. Ζυμώνετε με το χέρι. Αν δείτε ότι «θρουλιάσει» η ζύμη προσθέτετε και άλλο νερό μέχρι να γίνει μία λεία και σφικτή ζύμη
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
|
|
Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια. Και τη πλάθετε δίνοντας μακρόστενο και παχύ σχήμα.
|
|
Το κάθε κομμάτι το περνάτε από τη μηχανή μακαρονιών, πρώτα από τη θέση 1,μετά από τη θέση 3 και μετά από τη θέση 5.
|
|
Απλώνετε τις λωρίδες σε μία επιφάνεια και με ειδικό ρολό κόβετε λωρίδες.
|
|
Παίρνετε μία ,μία λωρίδα και τυλίγετε αραιά γύρω από το δάκτυλό σας 4,5 φορές .Στο τέλος καρφιτσώνετε με ένα γαρύφαλλο.
Επαναλαμβάνετε με όλους τους μπακλαβάδες.
|
|
Σε βαθύ τηγάνι βάζετε αρκετό λάδι και τηγανίζετε τους μπακλαβάδες.
|
|
Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζετε ένα κιλό ζάχαρη, και μισό λίτρο νερό. Αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει.
Για ν αρωματίστε το σιρόπι βυθίζετε ένα τούλινο σακουλάκι με μαστίχα Χίου, μισή φλούδα λεμονιού και χυμό από μισό λεμόνι.
Αφήνετε να βράσει το σιρόπι μέχρι να δέσει.
|
|
Σβήνετε τη φωτιά και με μία τρυπητή κουτάλα ρίχνετε τους μπακλαβάδες στο σιρόπι.
Αποσύρετε με τη τρυπητή κουτάλα και πασπαλίζετε με χονδροκομμένα καβουρντισμένα αμύγδαλα η καρύδια.
|
|
|
|
|