| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Aβγούλες(Kάρπαθος)
 
 
 
Κόκκινα αυγά
1 λίτρο ηλιέλαιο
Χυμός από 2 πορτοκάλια
1 ποτήρι γάλα
5 κιλά αλεύρι
Μαγιά ( 1 κουταλιά μαγιά για κάθε κιλό αλεύρι )
Χονδρό αλάτι
Μίγμα μπαχαριών ( Kόλιανδρο, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο ,κύμινο )
6 κ.σ.ζάχαρη
 
Χτυπάτε τα μπαχαρικά σε γουδί.
Σ ένα μπόλ , βάζετε το αλεύρι και ρίχνετε τα κοπανισμένα μπαχαρικά. Προσθέτετε τη μαγιά.
Σ ένα άλλο μπόλ βάζετε 5 φλυτζάνια ηλιέλαιο ,το χυμό των πορτοκαλιών ,το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μίγμα στο μπόλ με το αλεύρι και ανακατεύετε να αναμιχθούν τα υλικά. Προσθέτετε νερό ,όσο τραβήξει. η ζύμη.
Ζυμώνετε καλά και κόβετε τη ζύμη σε κομμάτια και ξαναζυμώνετε, ούτως ώστε να ζυμωθεί καλά.
Πλάθετε τη ζύμη σε διάφορα σχήματα ,βάζοντας ένα αυγό σε κάθε αυγούλα. Ψήνετε στο φούρνο.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr