| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Καζάν ντε μπί( Σμύρνη,Αιβαλί )
 
 
 
1 μπολ ρυζάλευρο
4 ποτήρια φρέσκο γάλα κρύο
1 μπόλ ζάχαρη άχνη
Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
 
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα , το ρυζάλευρο, και ανακατεύετε στη αρχή σε χαμηλή και μετά τη δυναμώνετε.Ανακατεύετε μέχρι να πήξει.Κατεβάζετε από το μάτι
Αλείφετε τον πάτο ενός ταψιού με αρκετό βούτυρο,και από πάνω πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη
Ρίχνετε το μείγμα του ρυζάλευρου από πάνω και το απλώνετε παντού.
Βάζετε το ταψάκι πάνω στο γκάζι και γυρνάτε το ταψί συνέχεια.΄Οταν αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες τότε καταλαβαίνετε ότι έχει γίνει. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 20 λεπτά να κρυώσει.
Κόβετε το γλυκό σε λωρίδες και το γυρνάτε σε ρολάκια.
Σερβίρεται με παγωτό
   
Από το επεισόδιο της "ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" στη Σμύρνη και στο Αιβαλί
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr