| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Μακαρόνια με αβγοτάραχο( Μεσολόγγι)
 
 
 
1 πακέτο μακαρόνια ΝΟ 6
2 κουτ γλυκού ξίσμα λεμονιού
μαιντανό
αλάτι
1/2 αβγοτάραχο
1 σκελίδα σκόρδο
μπούκοβο
άσπρο πιπέρι
 
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμενο νερό και τα σουρώνουμε.Βάζουμε στη κατσαρόλα λίγο λάδι ,ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακινούμε τη κατσαρόλα.Τα φυλάμε ζεστά.
Κόβουμε το αβγοτάραχο σε φετούλες.Σε ενα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι ρίχνουμε 1 σκόρδο τεμαχισμένο και 1 κουταλάκι μπούκοβο.Aφήνουμε να σοταριστούν και τα αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Οταν κρυώσει το σκόρδο ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το αβγοτάραχο.
Για να σερβίρουμε βάζουμε μέσα στο τηγάνι με το αβγοτάραχο τα μακαρόνια ,τα ανακατεύουμε και τα ασπαλίζουμε με μαιντανό και άσπρο πιπέρι.
   
Τηνσυνταγή μας την εφτιαξαν στο επεισόδιο της ΜΠΟΥΚΙΑΣ στο Μεσολόγγι
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr