| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Παγωτό με μαριναρισμένες φράουλες με κανέλα και Grand Marnier
 
 
 
Υλικά για 6 άτομα
600 γραμ. παγωτό βανίλια
250 γραμ. φρέσκες φράουλες για τη σος
500 γραμ. φράουλες
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
1 ποτηράκι του λικέρ Grand Marnier
8 κουτ. σούπας ζάχαρη
φρεσκοτριμμένη κανέλα
 
Καθαρίζουμε όλες τις φράουλες από τα κοτσανάκια. Παίρνουμε τα 250 γραμ. που προορίζονται για τη σος, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη και το κονιάκ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Η σος μας είναι έτοιμη, τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Παίρνουμε τις υπόλοιπες φράουλες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το Grand Marnier και τις πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 4 κουτ. σούπας ζάχαρη. Τις φυλάμε και αυτές στο ψυγείο.
Σερβίρουμε το παγωτό σε μπολ από 1 μεγάλη μπάλα σε κάθε ένα, το πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα, το γαρνίρουμε με τις μαριναρισμένες φράουλες και το περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας σάλτσα φράουλας.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr