| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Τζατζίκι,το παραδοσιακό
 
 
 
Υλικά για 1 μεγάλο μπολ
1 κιλό γιαούρτι σουρωτό
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 μεγάλο αγγούρι ολόκληρο με το φλούδι του
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
Για τη διακόσμηση
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μερικές μαύρες ελιές
 
Πλένουμε καλά το αγγούρι ολόκληρο με το φλούδι του, κόβουμε τις άκρες του και το τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά. Το αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε στο σουρωτήρι να σουρώσει τα υγρά του για περίπου 15 λεπτά. Κατόπιν το σφίγγουμε με το χέρι να στεγνώσει εντελώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι μας. Ρίχνουμε μέσα το στιμένο αγγούρι και ανακατεύουμε καλά. Λιώνουμε το σκόρδο στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να γίνει κρέμα και το ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι. Αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε τον άνηθο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε μπολ, περιχύνουμε με λίγο λάδι και διακοσμούμε με μαύρες ελιές.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr