| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Πατάτες φούρνου με δενδρολίβανο
 
 
 
Υλικά για 5-6 άτομα
1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες
3 κουτ. σούπας δενδρολίβανο
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
 
Πλύνετε καλά τις πατάτες όπως είναι με το φλούδι τους. Βάλτε τις να βράσουν σε άφθονο νερό για 15 λεπτά. Βγάλτε τις, ξεπλύντε τις με κρύο νερό, κόψτε τις στη μέση και βάλτε τις σε ένα ταψί.
Περιχύστε τις με το ελαιόλαδο. Ρίξτε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και πασπαλίστε τις με τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου.
Ψήστε τις στο φούρνο για ½ ώρα. Βγάλτε τις και περιχύστε τις με το λεμόνι. Συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr