| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Σελινόριζα αλα πολίτα (aπό την κουζίνα της Θεσσαλονίκης)
 
 
 
Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό σελινόριζες καλά καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
2 φλιτζ τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζ του τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνετε μέσα τα κομμάτια της σελινόριζας και τα σοτάρετε σχεδόν μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Ρίχνετε μέσα το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, ανακατεύετε και αμέσως μετά προσθέτετε τις ροδέλες του καρότου. Συμπληρώνετε 1 νεροπότηρο νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου ½ ώρα.
Λίγο προτού τελειώσει το μαγείρεμα περιχύνετε με το λεμόνι και ρίχνετε το ψιλοκομμένο άνηθο, μαγειρεύετε ακόμα για 5 λεπτά και σβήνετε τη φωτιά. Το φαγητό είναι έτοιμο.
Σημειώστε ότι κρύο είναι νοστιμότερο και την άλλη μέρα γίνεται ακόμα καλύτερο. Συνοδεύετε το με ένα λευκό καλά κρυωμένο κρασί από την ποικιλία Μαλαγουζιά.
   
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr