| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Ομ Αλί (Αλεξάνδρεια)
 
 
 
Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό γάλα
100 γραμ κρέμα γάλακτος η σαντιγί γλυκιά
3,4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 φύλλα σφολιάτας
250 gr καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Κερασάκια γλασέ
 
Σε μία κατσαρόλα βράζετε το γάλα .
Σένα άλλο μπολ κτυπάτε τη κρέμα γάλακτος και προσθέτετε τη ζάχαρη. Προσθέτετε στο μπολ το βρασμένο γάλα και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε στον φούρνο τα φύλλα της σφολιάτας μέχρι να ροδίσουν . Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Παίρνετε 4 ατομικά μπολάκια πυράντοχα. Μέσα στο κάθε ένα σπάτε με το χέρι σας το φύλλο σφολιάτας και σκεπάζετε τον πάτο. Προσθέτετε από πάνω τους 3,4 κουταλιές της σούπας καραμελωμένους ξηρούς καρπούς Συνεχίζετε με άλλη μία στρώση σπασμένη σφολιάτα. Ρίχνετε από πάνω το καυτό γάλα με τη σαντιγί.
Τοποθετείτε τα μπολάκια στο φούρνο. Ψήνετε στο γκρίλ για 15 λεπτά, στους 180ο
Σερβίρετε γαρνίροντας με κερασάκια και ξηρούς καρπούς.
   
Παρουσιάσθηκε στο επεισόδιο της "ΜΠΟΥΚΙΑ ΣΕ ΣΥΧΩΡΙΟ" στην Αλεξάνδρεια.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr