| Συνταγές |

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 
Ταλιατέλες με καπνιστό σολωμό και μπρικ.
 
 
 
Υλικά για 5-6 άτομα
½ κιλό ταλιατέλες
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
100 γραμ τυρί φιλαδέλφεια
2 φέτες καπνιστό σολομό περίπου 200 γραμ
50 γραμ μπρικ
2 κουτ σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 σφινάκι βότκα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Παίρνετε τις 2 φέτες καπνιστού σολομού και τις κόβετε σε λουριδίτσες πλάτους ½ εκατ. Τις βάζετε σε ένα μπολ.
Βράζετε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνετε. Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα τις ταλιατέλες και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα το τυρί φιλαδέλφεια και ανακατεύετε καλά. Τέλος ρίχνετε το σφινάκι της βότκας. Ανακατεύετε
Σερβίρετε στα πιάτα τις ταλιατέλες. Στο κέντρο κάθε πιάτου μοιράζετε τις λωρίδες καπνιστού σολομού και ακριβώς στο κέντρο βάζετε 1 κουταλάκι μπρικ. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο κάθε πιάτο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε τα πιάτα στο τραπέζι.
   
Ένα ελαφρώς ερωτικό φαγητό κατάλληλο να σερβιριστεί σε όσους θέλουν να κατακτήσουν το ταίρι τους. (Η συνταγή εχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα "η σημερινή¨της ΚύπρουΣημείωση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο καπνιστός σολομός δεν πρέπει να μαγειρευτεί διότι αλλοιώνετε η γεύση του και χαλάει. Έτσι τον βάζετε από πάνω από τη μακαρονάδα όπως είναι.
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________  © eliasmamalakis.gr