|
Αγοράζετε το μπούτι από το χασάπη σας και τον παρακαλείτε να σας το ξεκοκαλίσει χωρίς όμως να το κόψει στη μέση. Το παίρνετε στο σπίτι και το απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια.
|
|
Μέσα σε ένα μπολάκι ρίχνετε τη ρίγανη, μπόλικο πιπέρι και αλάτι. Τρίβετε το μπούτι απ’ όλες τις μεριές με το μίγμα.
|
|
Σε ένα μπολ ρίχνετε τη φέτα και τη σπάτε σε μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, 1 κουτ σούπας φυλλαράκια δενδρολίβανου και τα σκόρδα ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε καλά.
|
|
Βάζετε το μίγμα μέσα στο μπούτι. Το διπλώνετε καλά και το δένετε με φυτικό σπάγκο σφικτά στην αρχή στο τέλος και στη μέση.
|
|
Το αλείφετε με τη μουστάρδα , το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο δενδρολίβανο και το βάζετε μέσα σε ταψάκι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180ο κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για τουλάχιστον άλλα 45 λεπτά και μέχρι να ψηθεί καλά το μπούτι. |
|
Το αφήνετε να χλιαρέψει, το κόβετε σε φετούλες και το σερβίρετε σε πιατέλα.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |