|
Φτιάχνετε κατ’ αρχήν τις κρέπες. Ρίχνετε στο μπλέντερ του μίξερ σας το αλεύρι, το γάλα, τα αβγά, 15 γραμ βούτυρο και το μπέικιν πάουντερ. Τα κτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. |
|
Προσθέτετε 2 κουτ σούπας νεράκι. Τα κτυπάτε ξανά και φυλάτε το μίγμα στο ψυγείο.
|
|
Παίρνετε ένα αντικολλητικό σαγανάκι διαμέτρου περίπου 16 εκατ το βουτυρώνετε απαλά με λίγο βούτυρο και το ζεσταίνετε στο μάτι.
|
|
Παίρνετε για μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ και ρίχνετε μέσα στο σαγανάκι το μίγμα για τις κρέπες. Το απλώνετε κουνώντας το σαγανάκι να πιάσει όλη την επιφάνεια και το αφήνετε να σφίξει. Γυρίζετε τη κρέπα από την ανάποδη, και την αφήνετε να ψηθεί για 1 λεπτό ακόμα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
|
|
Ετοιμάζετε τη κρέμα πορτοκαλιού. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και το grand marnier. Τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να περιμένουν.
|
|
Βάζετε τη κρέμα γάλακτος στον αβγοδάρτη του μίξερ και τη κτυπάτε μέχρι να γίνει μια σφικτή σαντιγί. Προσθέτετε σιγά-σιγά και λίγο-λίγο το μίγμα της ζάχαρης περιμένοντας να απορροφηθεί η προηγούμενη ποσότητα για να βάλετε την επόμενη. Φυλάτε την αρωματισμένη σαντιγί στο ψυγείο.
|
|
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και το μπράντι. Τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά χωρίς να πάρουν βράση, σπάτε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη ρίχνετε στο γάλα. |
|
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λειώσει ήρεμα ανακατεύοντας που και που.
|
|
Ετοιμάζετε τα φρούτα. Τα καθαρίζετε καλά από φλούδα και κουκούτσια, τα κόβετε σε μικρά κομματάκια, ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κομματάκια των φρούτων. |
|
Πασπαλίζετε με τη καφέ ζάχαρη και ανακατεύετε καλά τα υλικά σας. Σβήνετε με το μπράντι, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αδειάζετε τα φρουτάκια σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.
|
|
|
|
Παίρνετε τις κρέπες σας και τις γεμίζετε με τα φρουτάκια τυλίγοντάς τες σε ρολό. Τις ακουμπάτε σε πιατέλα. Τις περιχύνετε με τη σος σοκολάτας και τις διακοσμείτε με την σαντιγί με άρωμα πορτοκαλιού. Μπορείτε να τις σερβίρετε μια-μια σε ατομικά πιάτα ή όλες μαζί σε πιατέλα.
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |