english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Κρέπες γεμιστές με φρούτα, κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα σοκολάτας
 
 
  Υλικά για 12 κρέπες
Για τις κρέπες
100 γραμ αλεύρι
1 ποτήρι γάλα
2 αβγά
15 γραμ βούτυρο
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
Βούτυρο για το σαγανάκι
Για τα φρούτα
2 αχλάδια
2 μήλα
2 μπανάνες
3 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
4 κουτ σούπας καφέ ζάχαρη
1 κρασοπότηρο μπράντι
Για τη σάλτσα σοκολάτας
200 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κρασοπότηρο φρέσκο γάλα
4 κουτ σούπας μπράντι
Για την κρέμα πορτοκαλιού
200 γραμ κρέμα γάλακτος
2 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη
1 σφινάκι λικέρ grand marnier
1 κουτ γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
 
Φτιάχνετε κατ’ αρχήν τις κρέπες. Ρίχνετε στο μπλέντερ του μίξερ σας το αλεύρι, το γάλα, τα αβγά, 15 γραμ βούτυρο και το μπέικιν πάουντερ. Τα κτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Προσθέτετε 2 κουτ σούπας νεράκι. Τα κτυπάτε ξανά και φυλάτε το μίγμα στο ψυγείο.
Παίρνετε ένα αντικολλητικό σαγανάκι διαμέτρου περίπου 16 εκατ το βουτυρώνετε απαλά με λίγο βούτυρο και το ζεσταίνετε στο μάτι.
Παίρνετε για μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ και ρίχνετε μέσα στο σαγανάκι το μίγμα για τις κρέπες. Το απλώνετε κουνώντας το σαγανάκι να πιάσει όλη την επιφάνεια και το αφήνετε να σφίξει. Γυρίζετε τη κρέπα από την ανάποδη, και την αφήνετε να ψηθεί για 1 λεπτό ακόμα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
Ετοιμάζετε τη κρέμα πορτοκαλιού. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και το grand marnier. Τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να περιμένουν.
Βάζετε τη κρέμα γάλακτος στον αβγοδάρτη του μίξερ και τη κτυπάτε μέχρι να γίνει μια σφικτή σαντιγί. Προσθέτετε σιγά-σιγά και λίγο-λίγο το μίγμα της ζάχαρης περιμένοντας να απορροφηθεί η προηγούμενη ποσότητα για να βάλετε την επόμενη. Φυλάτε την αρωματισμένη σαντιγί στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και το μπράντι. Τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά χωρίς να πάρουν βράση, σπάτε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη ρίχνετε στο γάλα.
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λειώσει ήρεμα ανακατεύοντας που και που.
Ετοιμάζετε τα φρούτα. Τα καθαρίζετε καλά από φλούδα και κουκούτσια, τα κόβετε σε μικρά κομματάκια, ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κομματάκια των φρούτων.
Πασπαλίζετε με τη καφέ ζάχαρη και ανακατεύετε καλά τα υλικά σας. Σβήνετε με το μπράντι, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αδειάζετε τα φρουτάκια σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.
   
Παίρνετε τις κρέπες σας και τις γεμίζετε με τα φρουτάκια τυλίγοντάς τες σε ρολό. Τις ακουμπάτε σε πιατέλα. Τις περιχύνετε με τη σος σοκολάτας και τις διακοσμείτε με την σαντιγί με άρωμα πορτοκαλιού. Μπορείτε να τις σερβίρετε μια-μια σε ατομικά πιάτα ή όλες μαζί σε πιατέλα.
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Au gratin με φετούλες πατάτας και μανιταριών με γραβιέρα Νάξου
Αρνίσιο μπούτι γεμιστό στο φούρνο
Βασιλόπιτα τσουρέκι
Βασιλόπιτα( Η τυχερή )
Γαλοπούλα με κυδώνια και κοκκάρια
Γαλοπούλα με την κλασική γέμιση
Γλυκόξινη ζεστή σαλάτα
Γουρουνάκι γεμιστό (Xανιά )
Δίπλες
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καρυδόπιτα Νάξου (Μελαχρινή)
Κατσικάκι με χυμό και σπόρους από ρόδι
Κολοκυθόσουπα πικάντικη
Κοτόπιττα με μπεσαμέλ
Κουραμπιέδες
Κρέπες γεμιστές με φρούτα, κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα σοκολάτας
Μανιτάρια γεμιστά με σάλτσα φιλαδέλφειας και ψιλοκομμένα λαχανικά
Μελομακάρονα
Μπαρμπουνοφάσουλα κοκκινιστά με μανιτάρια
Μπισκ γαρίδας
Μπουκίτσες μοσχαριού στη κατσαρόλα με λαχανικά και κρασί
Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια
Παντζαροσαλάτα με dressing γιαουρτιού
Πατάτες με κιτρινόριζα σβησμένες με γλυκό κρασί
Πατατούλες μαγειρεμένες με πάπρικα και λευκό κρασί
Πιλάφι με σαφράν τηγανητό φιδέ και ρόδι
Πουγκάκια από φύλλο κρούστας γεμισμένα με μπουκίτσες αρνιού, κεφαλοτύρι, καρότα και αρακά
Πουρέ σελινόριζας με μοσχολέμονο
Πουρές πατάτας με καρότα
Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και κρουτόν γαρνιρισμένη με ξινομυζήθρα
Ρυζόγαλο με σιρόπι καραμέλας
Ρυζόγαλο φόρμας με ξανθές σταφίδες , κερασάκια μαρασκίνο με σιρόπι κανέλας
Σαλάτα με βραστές πατάτες , ψιλοκομμένο λουκάνικο Φραγκφούρτης, ρόκα και ντοματίνια
Σαλάτα με παντζαρόφυλλα, αγκινάρες, σελινόριζα και ξινό dressing ροδιού
Σοκολατένιος κορμός με φρουί γκλασέ και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Σοτέ καρότα με πορτοκάλι και κύμινο
Στρούντελ αχλαδιού με σταφίδες και κονιάκ
Τάρτα με σοταρισμένα αχλάδια και κρέμα σοκολάτας
Τιραμισού
Τραχανάς σούπα με φέτα
Τυρόπιτα η πλούσια
Φάβα πουρέ με καβουρδισμένα κρεμμυδάκια και φιστίκια Αιγίνης
Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
Χοιρινές κρασάτες μπουκίτσες με πικάντικη φάβα και σοτέ πράσο
Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα
Χοιρινό μπούτι με γαρίφαλα και χυμό ανανά
Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατατούλες και μπρόκολο
Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Χριστουγεννιάτικος κορμός