|
Ετοιμάζετε κατ’ αρχήν τη φάβα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μέχρι να μοσχομυρίσει, ρίχνετε μέσα τη φάβα καλοπλυμένη και ανακατεύετε. |
|
Προσθέτετε νεράκι χλιαρό περίπου 1 λίτρο. Αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη φάβα μέχρι να χυλώσει. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα. Μόλις χυλώσει καλά την αφήνετε να κρυώσει και την περνάτε από το μπλέντερ
μέχρι να γίνει βελούδινη. Την διατηρείτε χλιαρή στην κατσαρόλα.
|
|
Ετοιμάζετε τα πράσα. Κόβετε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίζουν να παίρνουν χρώμα ρίχνετε μέσα το γλυκό κρασί. Αλατίζετε ελαφρά και πιπερώνετε. Τα μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί και να στεγνώσει το τηγάνι.
|
|
Έχοντας έτοιμα πλέον τη φάβα και τα καραμελωμένα πράσα ετοιμάζετε το χοιρινό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμυδάκι μαζί με τις μπουκίτσες του χοιρινού ταυτόχρονα για αρκετή ώρα και μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας. |
|
Το αλατίζετε καλά, το πιπερώνετε, ρίχνετε το κοπανισμένο κόλιανδρο και το πελτέ. Ανακατεύετε καλά να αναδειχτούν όλες οι μυρωδιές των υλικών. Ρίχνετε μέσα το κρασί, αφήνετε να πάρει βράση, ανακατεύετε και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε τις μπουκίτσες του χοιρινού τουλάχιστον για ½ ώρα. |
|
Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό. Δοκιμάζετε και όταν οι μπουκίτσες είναι τρυφερές ετοιμαζόσαστε για σερβίρισμα.
|
|
Σε κάθε πιάτο αδειάζετε 3-4 κουταλιές φάβα τις οποίες στρώνετε στην επιφάνεια του πιάτου. Πάνω στη φάβα και από τη μια μεριά βάζετε 2-3 κουταλιές πράσο καλά σουρωμένο από τα λάδια του και ακριβώς απέναντί του βάζετε τις κρασάτες μπουκίτσες χοιρινού με κόλιανδρο.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |