|
Ετοιμάζετε τη γέμιση του στρούντελ. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τους κύβους του αχλαδιού. Ρίχνετε μέσα τις ξανθές σταφίδες, αλλά και τις μαύρες. |
|
Ρίχνετε μέσα τα ξερά βερίκοκα κομμένα στη μέση. Πασπαλίζετε με τις κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύετε, ρίχνετε το κονιάκ και αφήνετε να πάρει βράση. |
|
Ρίχνετε τη κανέλα και μαγειρεύετε τα υλικά μέχρι να στεγνώσει το τηγάνι. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Ρίχνετε μέσα την καρυδόψιχα, ανακατεύετε και ετοιμάζετε το στρούντελ.
|
|
Σε μια λεία επιφάνεια απλώνετε ένα φύλλο κρούστας. Το λαδώνετε καλά με ένα πινέλο. Βάζετε από πάνω του διαδοχικά άλλα 4 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Αδειάζετε μέσα τη μισή γέμιση με το αχλάδι, αφήνοντας κενό δεξιά και αριστερά περίπου 3 πόντους. |
|
Τυλίγετε το στρούντελ διπλώνοντας τις άκρες. Το λαδώνετε πολύ καλά και το βάζετε σε ταψί με τη ραφή του φύλλου προς τα κάτω. Ετοιμάζετε και ένα δεύτερο με τον ίδιο τρόπο. |
|
Σκεπάζετε τα στρούντελ με μια λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 180ο για περίπου 40 λεπτά. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να φύλλα να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν κρατσανιστά.
|
|
Τα βγάζετε και όσο είναι ακόμα ζεστά τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανελίτσα. Τα σερβίρετε στο τραπέζι και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Ένα παγωτό βανίλια πάει πολύ καλά μαζί του.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |