english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Στρούντελ αχλαδιού με σταφίδες και κονιάκ
 
 
  Υλικά για 6 άτομα
6 μεγάλα αχλάδια καλά καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
2 κουτ σούπας ξανθιές σταφίδες
2 κουτ σούπας μαύρη κορινθιακή σταφίδα χωρίς κουκούτσι
150 γραμ καρυδόψιχα
2 κουτ σούπας ζάχαρη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
10 ξερά βερίκοκα
1 κουτ γλυκού κανέλα
1 κρασοπότηρο κονιάκ
Άχνη ζάχαρη και κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα
 
Ετοιμάζετε τη γέμιση του στρούντελ. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τους κύβους του αχλαδιού. Ρίχνετε μέσα τις ξανθές σταφίδες, αλλά και τις μαύρες.
Ρίχνετε μέσα τα ξερά βερίκοκα κομμένα στη μέση. Πασπαλίζετε με τις κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύετε, ρίχνετε το κονιάκ και αφήνετε να πάρει βράση.
Ρίχνετε τη κανέλα και μαγειρεύετε τα υλικά μέχρι να στεγνώσει το τηγάνι. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Ρίχνετε μέσα την καρυδόψιχα, ανακατεύετε και ετοιμάζετε το στρούντελ.
Σε μια λεία επιφάνεια απλώνετε ένα φύλλο κρούστας. Το λαδώνετε καλά με ένα πινέλο. Βάζετε από πάνω του διαδοχικά άλλα 4 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Αδειάζετε μέσα τη μισή γέμιση με το αχλάδι, αφήνοντας κενό δεξιά και αριστερά περίπου 3 πόντους.
Τυλίγετε το στρούντελ διπλώνοντας τις άκρες. Το λαδώνετε πολύ καλά και το βάζετε σε ταψί με τη ραφή του φύλλου προς τα κάτω. Ετοιμάζετε και ένα δεύτερο με τον ίδιο τρόπο.
Σκεπάζετε τα στρούντελ με μια λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 180ο για περίπου 40 λεπτά. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να φύλλα να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν κρατσανιστά.
Τα βγάζετε και όσο είναι ακόμα ζεστά τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανελίτσα. Τα σερβίρετε στο τραπέζι και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Ένα παγωτό βανίλια πάει πολύ καλά μαζί του.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Au gratin με φετούλες πατάτας και μανιταριών με γραβιέρα Νάξου
Αρνίσιο μπούτι γεμιστό στο φούρνο
Βασιλόπιτα τσουρέκι
Βασιλόπιτα( Η τυχερή )
Γαλοπούλα με κυδώνια και κοκκάρια
Γαλοπούλα με την κλασική γέμιση
Γλυκόξινη ζεστή σαλάτα
Γουρουνάκι γεμιστό (Xανιά )
Δίπλες
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καρυδόπιτα Νάξου (Μελαχρινή)
Κατσικάκι με χυμό και σπόρους από ρόδι
Κολοκυθόσουπα πικάντικη
Κοτόπιττα με μπεσαμέλ
Κουραμπιέδες
Κρέπες γεμιστές με φρούτα, κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα σοκολάτας
Μανιτάρια γεμιστά με σάλτσα φιλαδέλφειας και ψιλοκομμένα λαχανικά
Μελομακάρονα
Μπαρμπουνοφάσουλα κοκκινιστά με μανιτάρια
Μπισκ γαρίδας
Μπουκίτσες μοσχαριού στη κατσαρόλα με λαχανικά και κρασί
Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια
Παντζαροσαλάτα με dressing γιαουρτιού
Πατάτες με κιτρινόριζα σβησμένες με γλυκό κρασί
Πατατούλες μαγειρεμένες με πάπρικα και λευκό κρασί
Πιλάφι με σαφράν τηγανητό φιδέ και ρόδι
Πουγκάκια από φύλλο κρούστας γεμισμένα με μπουκίτσες αρνιού, κεφαλοτύρι, καρότα και αρακά
Πουρέ σελινόριζας με μοσχολέμονο
Πουρές πατάτας με καρότα
Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και κρουτόν γαρνιρισμένη με ξινομυζήθρα
Ρυζόγαλο με σιρόπι καραμέλας
Ρυζόγαλο φόρμας με ξανθές σταφίδες , κερασάκια μαρασκίνο με σιρόπι κανέλας
Σαλάτα με βραστές πατάτες , ψιλοκομμένο λουκάνικο Φραγκφούρτης, ρόκα και ντοματίνια
Σαλάτα με παντζαρόφυλλα, αγκινάρες, σελινόριζα και ξινό dressing ροδιού
Σοκολατένιος κορμός με φρουί γκλασέ και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Σοτέ καρότα με πορτοκάλι και κύμινο
Στρούντελ αχλαδιού με σταφίδες και κονιάκ
Τάρτα με σοταρισμένα αχλάδια και κρέμα σοκολάτας
Τιραμισού
Τραχανάς σούπα με φέτα
Τυρόπιτα η πλούσια
Φάβα πουρέ με καβουρδισμένα κρεμμυδάκια και φιστίκια Αιγίνης
Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
Χοιρινές κρασάτες μπουκίτσες με πικάντικη φάβα και σοτέ πράσο
Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα
Χοιρινό μπούτι με γαρίφαλα και χυμό ανανά
Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατατούλες και μπρόκολο
Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Χριστουγεννιάτικος κορμός