|
Κατ’ αρχήν βράζετε το κοτόπουλο. Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 2 λίτρα νερό, πλένετε το κοτόπουλο και το βάζετε ολόκληρο μαζί με τα 2 καρότα, το κρεμμύδι καθαρισμένο και το σέλινο. Αλατίζετε ελαφρά και το βράζετε μέχρι σχεδόν να διαλυθεί. Το βγάζετε, το ακουμπάτε σε πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει. Σουρώνετε το ζωμό και το φυλάτε στο ψυγείο για πάσα χρήση.
|
|
Αφαιρείτε τη πέτσα από το βρασμένο κοτόπουλο και στη συνέχεια μαζεύετε όλα τα ψαχνά του και τα οποία ψιλοκόβετε. Τα βάζετε σε ένα μπολ.
|
|
Στη συνέχεια σε μια καθαρή κατσαρόλα φτιάχνετε μια πλούσια μπεσαμέλ. Ζεσταίνετε καλά το βούτυρο και μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει ρίχνετε το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει. Αδειάζετε μέσα 1 ½ νεροπότηρο από αυτό που έβρασε το κοτόπουλο και ανακατεύετε μέχρι να πήξει ελαφρά η μπεσαμέλ. Προσθέτετε τα 2 νεροπότηρα μανιτάρια ωμά, το τριμμένο κασέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε καλά. Αλατίζετε απαλά αφού δοκιμάσετε, προσθέτετε πιπέρι. Ρίχνετε μέσα τα κομματάκια από το ψαχνό του κοτόπουλου. |
|
Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Λαδώνετε καλά ένα μέτριο ταψί του φούρνου και στρώνετε 3 φύλλα λαδώνοντάς τα καλά και ένα-ένα. Αδειάζετε τη γέμιση και τη στρώνετε με ένα πιρούνι. Γυρίζετε τα περισσεύματα των κάτω φύλλων και στρώνετε από πάνω άλλα 3 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Κόβετε την κοτόπιτα σε μερίδες με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και την περιχύνετε με ακόμα 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο. |
|
Την ψήνετε στο φούρνο στους 180ο σκεπασμένη με μια λαδόκολλα για να μην αρπάξει και να προφτάσει να ψηθεί από κάτω καλά. Στα 40 λεπτά αφαιρείτε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά. Την αφήνετε να χλιαρέψει, την κόβετε σε μερίδες και τη σερβίρετε σε πιατέλα.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |