|
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι. Σοτάρετε το κρεμμυδάκι για 2 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσει, ρίχνετε μέσα τον τραχανά και τον σοτάρετε μαζί με το κρεμμυδάκι για άλλα 2-3 λεπτά. |
|
Αδειάζετε μέσα τον ζωμό χλιαρό και αφήνετε σιγά-σιγά να πάρει βράση. Βράζετε τον τραχανά μέχρι να ψηθεί καλά και να χυλώσει. |
|
Όσο βράζει ρίχνετε μέσα το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το χυμό λεμονιού. Αμέσως μετά ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τέλος τη κρέμα γάλακτος και διατηρείτε τη σούπα σας ζεστή.
|
|
Σε ένα μπολ λειώνετε τη φέτα με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο μπολ ψιλοκόβετε το μπέικον σε μικρά κομματάκια μέγεθος ζαριού. |
|
Τα βάζετε σε ένα τηγανάκι χωρίς καθόλου λάδι και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανά. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε τη σούπα σας τη γαρνίρετε βάζοντας στο κέντρο κάθε πιάτου μια κουταλιά λειωμένη φέτα και πασπαλίζετε γύρω-γύρω με το ξεροψημένο μπέικον.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |