|
Ετοιμάζετε τα αχλάδια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο . Βάζετε μέσα τα κομμένα αχλάδια και τα σοτάρετε απαλά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες απαλά . |
|
Τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη και τα αφήνετε να καραμελώσουν. Σβήνετε με το μπράντι και περιμένετε να αποροφηθούν τα περισσότερα υγρά του τηγανιού. |
|
Τα βγάζετε και τα αφήνετε να χλιαρέψουν.
|
|
Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος και σπάτε μέσα της το αβγό, χτυπάτε καλά να ενωθούν τα υλικά και ρίχνετε την βανίλια. |
|
Παίρνετε την τριμμένη σοκολάτα και την ρίχνετε μέσα στην κρέμα, ανακατεύοντας απαλά. |
|
Με την τρίτη κουταλιά βούτυρο που έχει μείνει βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί του φούρνου και απλώνετε από πάνω το φύλλο της σφολιάτας ώστε να σκεπάσει τον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. |
|
Απλώνετε τα αχλάδια πάνω στην ζύμη και με προσοχή αδειάζετε την κρέμα με τα κομμάτια σοκολάτας . |
|
Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε την τάρτα στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά . Στην αρχή σκεπασμένη με ένα λαδόχαρτο και μετά το πρώτο τέταρτο ξεσκέπαστη . |
|
Μόλις ψηθεί και ροδίσει η σφολιάτα ,την αφήνετε μέσα στον σβηστό φούρνο για άλλα 15 λεπτά, μετά την βγάζετε την πασπαλίζετε με κανέλα και την σερβίρετε κόβοντας την σε τρίγωνα κομμάτια.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |