english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Τάρτα με σοταρισμένα αχλάδια και κρέμα σοκολάτας
 
 
  Υλικά για μια τάρτα περίπου 6-8 τεμαχίων
1 φύλλο σφολιάτα
4 ώριμα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
3 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
1 σφηνάκι μπράντι
1 φλυτζ, τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 αβγό
200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη
1 πρέζα βανίλια
2 κουταλιές ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
Κανέλα σε σκόνη
 
Ετοιμάζετε τα αχλάδια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο . Βάζετε μέσα τα κομμένα αχλάδια και τα σοτάρετε απαλά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες απαλά .
Τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη και τα αφήνετε να καραμελώσουν. Σβήνετε με το μπράντι και περιμένετε να αποροφηθούν τα περισσότερα υγρά του τηγανιού.
Τα βγάζετε και τα αφήνετε να χλιαρέψουν.
Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος και σπάτε μέσα της το αβγό, χτυπάτε καλά να ενωθούν τα υλικά και ρίχνετε την βανίλια.
Παίρνετε την τριμμένη σοκολάτα και την ρίχνετε μέσα στην κρέμα, ανακατεύοντας απαλά.
Με την τρίτη κουταλιά βούτυρο που έχει μείνει βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί του φούρνου και απλώνετε από πάνω το φύλλο της σφολιάτας ώστε να σκεπάσει τον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Απλώνετε τα αχλάδια πάνω στην ζύμη και με προσοχή αδειάζετε την κρέμα με τα κομμάτια σοκολάτας .
Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε την τάρτα στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά . Στην αρχή σκεπασμένη με ένα λαδόχαρτο και μετά το πρώτο τέταρτο ξεσκέπαστη .
Μόλις ψηθεί και ροδίσει η σφολιάτα ,την αφήνετε μέσα στον σβηστό φούρνο για άλλα 15 λεπτά, μετά την βγάζετε την πασπαλίζετε με κανέλα και την σερβίρετε κόβοντας την σε τρίγωνα κομμάτια.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Au gratin με φετούλες πατάτας και μανιταριών με γραβιέρα Νάξου
Αρνίσιο μπούτι γεμιστό στο φούρνο
Βασιλόπιτα τσουρέκι
Βασιλόπιτα( Η τυχερή )
Γαλοπούλα με κυδώνια και κοκκάρια
Γαλοπούλα με την κλασική γέμιση
Γλυκόξινη ζεστή σαλάτα
Γουρουνάκι γεμιστό (Xανιά )
Δίπλες
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καρυδόπιτα Νάξου (Μελαχρινή)
Κατσικάκι με χυμό και σπόρους από ρόδι
Κολοκυθόσουπα πικάντικη
Κοτόπιττα με μπεσαμέλ
Κουραμπιέδες
Κρέπες γεμιστές με φρούτα, κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα σοκολάτας
Μανιτάρια γεμιστά με σάλτσα φιλαδέλφειας και ψιλοκομμένα λαχανικά
Μελομακάρονα
Μπαρμπουνοφάσουλα κοκκινιστά με μανιτάρια
Μπισκ γαρίδας
Μπουκίτσες μοσχαριού στη κατσαρόλα με λαχανικά και κρασί
Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια
Παντζαροσαλάτα με dressing γιαουρτιού
Πατάτες με κιτρινόριζα σβησμένες με γλυκό κρασί
Πατατούλες μαγειρεμένες με πάπρικα και λευκό κρασί
Πιλάφι με σαφράν τηγανητό φιδέ και ρόδι
Πουγκάκια από φύλλο κρούστας γεμισμένα με μπουκίτσες αρνιού, κεφαλοτύρι, καρότα και αρακά
Πουρέ σελινόριζας με μοσχολέμονο
Πουρές πατάτας με καρότα
Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και κρουτόν γαρνιρισμένη με ξινομυζήθρα
Ρυζόγαλο με σιρόπι καραμέλας
Ρυζόγαλο φόρμας με ξανθές σταφίδες , κερασάκια μαρασκίνο με σιρόπι κανέλας
Σαλάτα με βραστές πατάτες , ψιλοκομμένο λουκάνικο Φραγκφούρτης, ρόκα και ντοματίνια
Σαλάτα με παντζαρόφυλλα, αγκινάρες, σελινόριζα και ξινό dressing ροδιού
Σοκολατένιος κορμός με φρουί γκλασέ και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Σοτέ καρότα με πορτοκάλι και κύμινο
Στρούντελ αχλαδιού με σταφίδες και κονιάκ
Τάρτα με σοταρισμένα αχλάδια και κρέμα σοκολάτας
Τιραμισού
Τραχανάς σούπα με φέτα
Τυρόπιτα η πλούσια
Φάβα πουρέ με καβουρδισμένα κρεμμυδάκια και φιστίκια Αιγίνης
Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
Χοιρινές κρασάτες μπουκίτσες με πικάντικη φάβα και σοτέ πράσο
Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα
Χοιρινό μπούτι με γαρίφαλα και χυμό ανανά
Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατατούλες και μπρόκολο
Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Χριστουγεννιάτικος κορμός