|
Το απλούστερο των φαγητών αλλά και το νοστιμότερο . |
|
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Ρίχνετε μέσα το αβγό και χτυπάτε το μίγμα με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ομοιογενές. |
|
Ρίχνετε και την γραβιέρα πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο, πιπερώνετε και αλατίζετε ελαφρά.
|
|
Απλώνετε τις ροδέλες της πατάτας και τα κομμένα μανιτάρια σε ένα μέτριο ταψί του φούρνου και τα περιχύνετε με το μίγμα κρέμας τυριού που έχετε ετοιμάσει. |
|
Σκεπάζετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και φουρνίζετε στους 170 βαθμούς για μια ώρα. Ξεσκεπάζετε το ταψί ανεβάζετε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 15 λεπτά ακόμα και μέχρι να σχηματισθεί μια χρυσή κρούστα πάνω από τις πατάτες.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |