|
Ζεματάτε τις ντομάτες σε καυτό νερό για 1 λεπτό. Κατόπιν τις ξεφλουδίζετε με ευκολία και στη συνέχεια τις κόβετε σε χοντρές φέτες, τις απλώνετε σε μια πιατέλα, τις αλατίζετε και τις πασπαλίζετε με ζάχαρη προκειμένου να αποβάλουν λίγα από τα υγρά τους. Τις αφήνετε να περιμένουν.
|
|
Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια και κόβετε τις άκρες. Κατόπιν τα κόβετε κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Μπορείτε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον τρίφτη εκεί που κόβετε τα τσιπς.
|
|
Παίρνετε τις φέτες του κολοκυθιού, τις απλώνετε σε μια πιατέλα, τις πασπαλίζετε με αλάτι και το χυμό από 1 λεμόνι. Τις αφήνετε να μαριναριστούν όσο θα ψήνετε το χαλούμι.
|
|
Ρίχνετε στο μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με τα φυλλαράκια του δυόσμου. Τα κτυπάτε καλά μέχρι να πολτοποιηθεί ο δυόσμος μέσα στο λάδι και να του δώσει τα αρώματά του. Το φυλάτε σε ένα μπολ.
|
|
Κόβετε το χαλούμι σε τόσες φέτες όσες και οι ροδέλες της ντομάτας. Tο ψήνετε σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινήσει παντού.
|
|
Ετοιμάζετε την πιατέλα σερβιρίσματος. Βγάζετε τα κολοκυθάκια από τη μαρινάδα λεμονιού, τα ξεπλένετε με νεράκι, τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τα απλώνετε σε μια οβάλ πιατέλα κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο. |
|
Απλώνετε από πάνω τις ροδέλες της ντομάτας. Τοποθετείτε σε κάθε ροδέλα ένα κομμάτι χαλούμι και περιχύνετε με το λάδι δυόσμου. Σερβίρετε την πιατέλα στο τραπέζι όσο είναι ακόμα ζεστό το χαλούμι.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |