english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
 
 
  Υλικά για 4 άτομα
250 γραμ χαλούμι κομμένο σε χοντρές φέτες
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
4 κολοκυθάκια καλά καθαρισμένα
10 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ γλυκού ξύσμα λεμονιού
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
 
Ζεματάτε τις ντομάτες σε καυτό νερό για 1 λεπτό. Κατόπιν τις ξεφλουδίζετε με ευκολία και στη συνέχεια τις κόβετε σε χοντρές φέτες, τις απλώνετε σε μια πιατέλα, τις αλατίζετε και τις πασπαλίζετε με ζάχαρη προκειμένου να αποβάλουν λίγα από τα υγρά τους. Τις αφήνετε να περιμένουν.
Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια και κόβετε τις άκρες. Κατόπιν τα κόβετε κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Μπορείτε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον τρίφτη εκεί που κόβετε τα τσιπς.
Παίρνετε τις φέτες του κολοκυθιού, τις απλώνετε σε μια πιατέλα, τις πασπαλίζετε με αλάτι και το χυμό από 1 λεμόνι. Τις αφήνετε να μαριναριστούν όσο θα ψήνετε το χαλούμι.
Ρίχνετε στο μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με τα φυλλαράκια του δυόσμου. Τα κτυπάτε καλά μέχρι να πολτοποιηθεί ο δυόσμος μέσα στο λάδι και να του δώσει τα αρώματά του. Το φυλάτε σε ένα μπολ.
Κόβετε το χαλούμι σε τόσες φέτες όσες και οι ροδέλες της ντομάτας. Tο ψήνετε σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινήσει παντού.
Ετοιμάζετε την πιατέλα σερβιρίσματος. Βγάζετε τα κολοκυθάκια από τη μαρινάδα λεμονιού, τα ξεπλένετε με νεράκι, τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τα απλώνετε σε μια οβάλ πιατέλα κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο.
Απλώνετε από πάνω τις ροδέλες της ντομάτας. Τοποθετείτε σε κάθε ροδέλα ένα κομμάτι χαλούμι και περιχύνετε με το λάδι δυόσμου. Σερβίρετε την πιατέλα στο τραπέζι όσο είναι ακόμα ζεστό το χαλούμι.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Au gratin με φετούλες πατάτας και μανιταριών με γραβιέρα Νάξου
Αρνίσιο μπούτι γεμιστό στο φούρνο
Βασιλόπιτα τσουρέκι
Βασιλόπιτα( Η τυχερή )
Γαλοπούλα με κυδώνια και κοκκάρια
Γαλοπούλα με την κλασική γέμιση
Γλυκόξινη ζεστή σαλάτα
Γουρουνάκι γεμιστό (Xανιά )
Δίπλες
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καρυδόπιτα Νάξου (Μελαχρινή)
Κατσικάκι με χυμό και σπόρους από ρόδι
Κολοκυθόσουπα πικάντικη
Κοτόπιττα με μπεσαμέλ
Κουραμπιέδες
Κρέπες γεμιστές με φρούτα, κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα σοκολάτας
Μανιτάρια γεμιστά με σάλτσα φιλαδέλφειας και ψιλοκομμένα λαχανικά
Μελομακάρονα
Μπαρμπουνοφάσουλα κοκκινιστά με μανιτάρια
Μπισκ γαρίδας
Μπουκίτσες μοσχαριού στη κατσαρόλα με λαχανικά και κρασί
Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια
Παντζαροσαλάτα με dressing γιαουρτιού
Πατάτες με κιτρινόριζα σβησμένες με γλυκό κρασί
Πατατούλες μαγειρεμένες με πάπρικα και λευκό κρασί
Πιλάφι με σαφράν τηγανητό φιδέ και ρόδι
Πουγκάκια από φύλλο κρούστας γεμισμένα με μπουκίτσες αρνιού, κεφαλοτύρι, καρότα και αρακά
Πουρέ σελινόριζας με μοσχολέμονο
Πουρές πατάτας με καρότα
Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και κρουτόν γαρνιρισμένη με ξινομυζήθρα
Ρυζόγαλο με σιρόπι καραμέλας
Ρυζόγαλο φόρμας με ξανθές σταφίδες , κερασάκια μαρασκίνο με σιρόπι κανέλας
Σαλάτα με βραστές πατάτες , ψιλοκομμένο λουκάνικο Φραγκφούρτης, ρόκα και ντοματίνια
Σαλάτα με παντζαρόφυλλα, αγκινάρες, σελινόριζα και ξινό dressing ροδιού
Σοκολατένιος κορμός με φρουί γκλασέ και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Σοτέ καρότα με πορτοκάλι και κύμινο
Στρούντελ αχλαδιού με σταφίδες και κονιάκ
Τάρτα με σοταρισμένα αχλάδια και κρέμα σοκολάτας
Τιραμισού
Τραχανάς σούπα με φέτα
Τυρόπιτα η πλούσια
Φάβα πουρέ με καβουρδισμένα κρεμμυδάκια και φιστίκια Αιγίνης
Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
Χοιρινές κρασάτες μπουκίτσες με πικάντικη φάβα και σοτέ πράσο
Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα
Χοιρινό μπούτι με γαρίφαλα και χυμό ανανά
Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατατούλες και μπρόκολο
Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Χριστουγεννιάτικος κορμός