|
Καθαρίζετε τις πατατούλες από το φλούδι τους και τις ξεπλένετε καλά σε άφθονο νερό. Ζεσταίνετε μπόλικο λαδάκι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις πατάτες σας μέχρι να μισοτηγανιστούν και να κάνουν μια απαλή ρόδινη κρούστα. |
|
Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να σουρώσουν από τα λάδια.
|
|
Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο , το ζεσταίνετε καλά και βάζετε μέσα όλες τις μισοτηγανισμένες πατάτες. |
|
Τις πασπαλίζετε με τη πάπρικα, το τζίντζερ, λίγο πιπεράκι και τις αλατίζετε. Τις ανακατεύετε πολύ καλά προσέχοντας να μην σπάσουν και τις σβήνετε με το λευκό κρασί. |
|
Δυναμώνετε τη φωτιά και τις μαγειρεύετε με κλειστό το καπάκι μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί. Τις σερβίρετε σε πιατέλα ζεστές μαζί με μοσχαρίσιες μπουκίτσες σαν συνοδευτικό.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |