|
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι μαζί με 4 κρασοπότηρα νερό και ανακατεύετε συνέχεια για να μην κολλήσει το ρύζι τουλάχιστον για 20 λεπτά. |
|
Σε ένα μπολ ενώνετε το φρέσκο γάλα με την κρέμα γάλακτος. Διαλύετε μέσα τις 3 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά. |
|
Προσθέτετε στο βραστό ρύζι τη ζάχαρη και τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά και τέλος προσθέτετε το μίγμα γάλακτος και κρέμας μαζί με το κορν φλάουρ. |
|
Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε ήπια φωτιά και ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αισθανθείτε το μίγμα να έχει πήξει καλά.
|
|
Παίρνετε τη φόρμα του κέικ, την επενδύετε εσωτερικά με μεμβράνη κουζίνας για να διευκολυνθείτε στο ξεφορμάρισμα και αδειάζετε μέσα το μίγμα του ρυζόγαλου. Το παγώνετε καλά στο ψυγείο. |
|
Όσο αυτό παγώνει ετοιμάζετε το σιρόπι κανέλας. Ρίχνετε ταυτόχρονα όλα τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε περίπου για 15 λεπτά μέχρι να δέσει ένα απαλό σιρόπι με άρωμα κανέλας. Πετάτε τα ξυλαράκια κανέλας και διατηρείτε το σιρόπι σε ένα μπολ. |
|
Ξεφορμάρετε το ρυζόγαλο από τη φόρμα του και το σερβίρετε σε πιατέλα. Διακοσμείτε με τα κερασάκια μαρασκίνο και μια στιγμή πριν το σερβίρισμα το περιχύνετε με το σιρόπι κανέλας.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |