english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Ρυζόγαλο φόρμας με ξανθές σταφίδες , κερασάκια μαρασκίνο με σιρόπι κανέλας
 
 
  Υλικά για μια φόρμα του κέικ
1 κρασοπότηρο ρύζι νυχάκι
4 κρασοπότηρα νερό
1 κρασοπότηρο φρέσκο γάλα
1 φλιτζ του καφέ κρέμα γάλακτος
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 φλιτζ του καφέ ξανθιές σταφίδες
15 κερασάκια μαρασκίνο
3 κουτ γλυκού κορν φλάουρ
Για το σιρόπι κανέλας
1 ½ νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο νερό
3 ξυλαράκια κανέλας
1 κοφτό κουτ γλυκού κανέλα σε σκόνη
 
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι μαζί με 4 κρασοπότηρα νερό και ανακατεύετε συνέχεια για να μην κολλήσει το ρύζι τουλάχιστον για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ ενώνετε το φρέσκο γάλα με την κρέμα γάλακτος. Διαλύετε μέσα τις 3 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε στο βραστό ρύζι τη ζάχαρη και τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά και τέλος προσθέτετε το μίγμα γάλακτος και κρέμας μαζί με το κορν φλάουρ.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε ήπια φωτιά και ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αισθανθείτε το μίγμα να έχει πήξει καλά.
Παίρνετε τη φόρμα του κέικ, την επενδύετε εσωτερικά με μεμβράνη κουζίνας για να διευκολυνθείτε στο ξεφορμάρισμα και αδειάζετε μέσα το μίγμα του ρυζόγαλου. Το παγώνετε καλά στο ψυγείο.
Όσο αυτό παγώνει ετοιμάζετε το σιρόπι κανέλας. Ρίχνετε ταυτόχρονα όλα τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε περίπου για 15 λεπτά μέχρι να δέσει ένα απαλό σιρόπι με άρωμα κανέλας. Πετάτε τα ξυλαράκια κανέλας και διατηρείτε το σιρόπι σε ένα μπολ.
Ξεφορμάρετε το ρυζόγαλο από τη φόρμα του και το σερβίρετε σε πιατέλα. Διακοσμείτε με τα κερασάκια μαρασκίνο και μια στιγμή πριν το σερβίρισμα το περιχύνετε με το σιρόπι κανέλας.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Au gratin με φετούλες πατάτας και μανιταριών με γραβιέρα Νάξου
Αρνίσιο μπούτι γεμιστό στο φούρνο
Βασιλόπιτα τσουρέκι
Βασιλόπιτα( Η τυχερή )
Γαλοπούλα με κυδώνια και κοκκάρια
Γαλοπούλα με την κλασική γέμιση
Γλυκόξινη ζεστή σαλάτα
Γουρουνάκι γεμιστό (Xανιά )
Δίπλες
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καρυδόπιτα Νάξου (Μελαχρινή)
Κατσικάκι με χυμό και σπόρους από ρόδι
Κολοκυθόσουπα πικάντικη
Κοτόπιττα με μπεσαμέλ
Κουραμπιέδες
Κρέπες γεμιστές με φρούτα, κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα σοκολάτας
Μανιτάρια γεμιστά με σάλτσα φιλαδέλφειας και ψιλοκομμένα λαχανικά
Μελομακάρονα
Μπαρμπουνοφάσουλα κοκκινιστά με μανιτάρια
Μπισκ γαρίδας
Μπουκίτσες μοσχαριού στη κατσαρόλα με λαχανικά και κρασί
Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια
Παντζαροσαλάτα με dressing γιαουρτιού
Πατάτες με κιτρινόριζα σβησμένες με γλυκό κρασί
Πατατούλες μαγειρεμένες με πάπρικα και λευκό κρασί
Πιλάφι με σαφράν τηγανητό φιδέ και ρόδι
Πουγκάκια από φύλλο κρούστας γεμισμένα με μπουκίτσες αρνιού, κεφαλοτύρι, καρότα και αρακά
Πουρέ σελινόριζας με μοσχολέμονο
Πουρές πατάτας με καρότα
Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και κρουτόν γαρνιρισμένη με ξινομυζήθρα
Ρυζόγαλο με σιρόπι καραμέλας
Ρυζόγαλο φόρμας με ξανθές σταφίδες , κερασάκια μαρασκίνο με σιρόπι κανέλας
Σαλάτα με βραστές πατάτες , ψιλοκομμένο λουκάνικο Φραγκφούρτης, ρόκα και ντοματίνια
Σαλάτα με παντζαρόφυλλα, αγκινάρες, σελινόριζα και ξινό dressing ροδιού
Σοκολατένιος κορμός με φρουί γκλασέ και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Σοτέ καρότα με πορτοκάλι και κύμινο
Στρούντελ αχλαδιού με σταφίδες και κονιάκ
Τάρτα με σοταρισμένα αχλάδια και κρέμα σοκολάτας
Τιραμισού
Τραχανάς σούπα με φέτα
Τυρόπιτα η πλούσια
Φάβα πουρέ με καβουρδισμένα κρεμμυδάκια και φιστίκια Αιγίνης
Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
Χοιρινές κρασάτες μπουκίτσες με πικάντικη φάβα και σοτέ πράσο
Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα
Χοιρινό μπούτι με γαρίφαλα και χυμό ανανά
Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατατούλες και μπρόκολο
Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Χριστουγεννιάτικος κορμός