english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Μπουκίτσες μοσχαριού στη κατσαρόλα με λαχανικά και κρασί
 
 
  Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας από κιλότο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο μέρος)
1 φενόκιο ψιλοκομμένο σε μικρά κυβάκια
3 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 πρέζα κύμινο
1 κουτ γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 νεροπότηρο λευκό αρωματικό κρασί
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
 
Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος στιφάδου, ένα ραγού μιας άλλης εποχής πολύ ευχάριστο στη γεύση που μπορεί να γίνει το κεντρικό πιάτο ενός γιορταστικού τραπεζιού. Έχει πληθώρα υλικών, γεύσεων και αρωμάτων.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα, το ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε τις μπουκίτσες του κρέατος σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατελίτσα.
Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τη πιπεριά, το πράσο, το φενόκιο και το σέλινο. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μοσχομυρίσει η κουζίνα σας.
Επαναφέρετε τις μπουκίτσες του κρέατος μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τη δάφνη, το μπαχάρι, το κύμινο, τη πάπρικα και αλατοπιπέρωνετε.
Σβήνετε με το λευκό αρωματικό κρασί. Αφήνετε να πάρει βράση σκεπάζετε τη κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Το μαγειρεύετε για περίπου ½ ώρα.
Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας , σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε πλέον για 1 ολόκληρη ώρα. Προς το τέλος ξεσκεπάζετε, ανακατεύετε καλά, δυναμώνετε τη φωτιά, Και αφήνετε να μαγειρευτεί για ακόμα μερικά λεπτά μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα.
Το αδειάζετε σε πιατέλα και το σερβίρετε με μικρές στρογγυλές πατάτες.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Au gratin με φετούλες πατάτας και μανιταριών με γραβιέρα Νάξου
Αρνίσιο μπούτι γεμιστό στο φούρνο
Βασιλόπιτα τσουρέκι
Βασιλόπιτα( Η τυχερή )
Γαλοπούλα με κυδώνια και κοκκάρια
Γαλοπούλα με την κλασική γέμιση
Γλυκόξινη ζεστή σαλάτα
Γουρουνάκι γεμιστό (Xανιά )
Δίπλες
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καρυδόπιτα Νάξου (Μελαχρινή)
Κατσικάκι με χυμό και σπόρους από ρόδι
Κολοκυθόσουπα πικάντικη
Κοτόπιττα με μπεσαμέλ
Κουραμπιέδες
Κρέπες γεμιστές με φρούτα, κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα σοκολάτας
Μανιτάρια γεμιστά με σάλτσα φιλαδέλφειας και ψιλοκομμένα λαχανικά
Μελομακάρονα
Μπαρμπουνοφάσουλα κοκκινιστά με μανιτάρια
Μπισκ γαρίδας
Μπουκίτσες μοσχαριού στη κατσαρόλα με λαχανικά και κρασί
Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια
Παντζαροσαλάτα με dressing γιαουρτιού
Πατάτες με κιτρινόριζα σβησμένες με γλυκό κρασί
Πατατούλες μαγειρεμένες με πάπρικα και λευκό κρασί
Πιλάφι με σαφράν τηγανητό φιδέ και ρόδι
Πουγκάκια από φύλλο κρούστας γεμισμένα με μπουκίτσες αρνιού, κεφαλοτύρι, καρότα και αρακά
Πουρέ σελινόριζας με μοσχολέμονο
Πουρές πατάτας με καρότα
Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και κρουτόν γαρνιρισμένη με ξινομυζήθρα
Ρυζόγαλο με σιρόπι καραμέλας
Ρυζόγαλο φόρμας με ξανθές σταφίδες , κερασάκια μαρασκίνο με σιρόπι κανέλας
Σαλάτα με βραστές πατάτες , ψιλοκομμένο λουκάνικο Φραγκφούρτης, ρόκα και ντοματίνια
Σαλάτα με παντζαρόφυλλα, αγκινάρες, σελινόριζα και ξινό dressing ροδιού
Σοκολατένιος κορμός με φρουί γκλασέ και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Σοτέ καρότα με πορτοκάλι και κύμινο
Στρούντελ αχλαδιού με σταφίδες και κονιάκ
Τάρτα με σοταρισμένα αχλάδια και κρέμα σοκολάτας
Τιραμισού
Τραχανάς σούπα με φέτα
Τυρόπιτα η πλούσια
Φάβα πουρέ με καβουρδισμένα κρεμμυδάκια και φιστίκια Αιγίνης
Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
Χοιρινές κρασάτες μπουκίτσες με πικάντικη φάβα και σοτέ πράσο
Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα
Χοιρινό μπούτι με γαρίφαλα και χυμό ανανά
Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατατούλες και μπρόκολο
Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Χριστουγεννιάτικος κορμός