|
Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος στιφάδου, ένα ραγού μιας άλλης εποχής πολύ ευχάριστο στη γεύση που μπορεί να γίνει το κεντρικό πιάτο ενός γιορταστικού τραπεζιού. Έχει πληθώρα υλικών, γεύσεων και αρωμάτων.
|
|
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα, το ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε τις μπουκίτσες του κρέατος σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατελίτσα. |
|
Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τη πιπεριά, το πράσο, το φενόκιο και το σέλινο. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μοσχομυρίσει η κουζίνα σας. |
|
Επαναφέρετε τις μπουκίτσες του κρέατος μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τη δάφνη, το μπαχάρι, το κύμινο, τη πάπρικα και αλατοπιπέρωνετε. |
|
Σβήνετε με το λευκό αρωματικό κρασί. Αφήνετε να πάρει βράση σκεπάζετε τη κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Το μαγειρεύετε για περίπου ½ ώρα. |
|
Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας , σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε πλέον για 1 ολόκληρη ώρα. Προς το τέλος ξεσκεπάζετε, ανακατεύετε καλά, δυναμώνετε τη φωτιά,
Και αφήνετε να μαγειρευτεί για ακόμα μερικά λεπτά μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα. |
|
Το αδειάζετε σε πιατέλα και το σερβίρετε με μικρές στρογγυλές πατάτες.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |