Υλικά για μια σαλατιέρα
600 γραμ μικρά παντζαράκια
100 γραμ καρυδόψιχα χοντροκομμένη
50 γραμ σουσάμι ελαφρά καβουρδισμένο στο φούρνο
Για το dressing
3 κουτ σούπας ταχίνι
3 κουτ σούπας σουρωτό γιαούρτι
1 κουτ γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουτ σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά. Τα βγάζετε τα αφήνετε να χλιαρέψουν και τα ξεφλουδίζετε απαλά πιέζοντάς τα με το χέρι σας. Τα κόβετε σε μικρές ροδέλες. Τα απλώνετε σε μια οβάλ πιατέλα και τα αφήνετε να περιμένουν.
Ετοιμάζετε το dressing. Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε το ταχίνι, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύδι μπαλσαμικό, 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αλατάκι.
Τα κτυπάτε μέχρι να γίνουν ομοιογενή. Λίγο πριν σερβίρετε πασπαλίστε τα παντζαράκια με λίγο αλάτι.
Σκορπίστε από πάνω την καρυδόψιχα λεπτοτριμμένη περιχύστε με το dressing και τέλος πασπαλίστε απαλά με το καβουρδισμένο σουσάμι.