Υλικά για μια μεγάλη σαλατιέρα
½ κιλό πατάτες μικρές στρογγυλές ακαθάριστες
150 γραμ λουκάνικα Φραγκφούρτης
200 γραμ ρόκα καλά καθαρισμένη και χοντροκομμένη
15 ντοματίνια καλά πλυμένα
Για το dressing
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας μουστάρδα
1 κουτ γλυκού γλυκό κάρυ (προαιρετικά)
1 κουτ γλυκού σόγια σος
1 κουτ σούπας ξύδι βαλσαμικό
Αλάτι
Βράζετε τις πατάτες για 45 λεπτά μέσα σε άφθονο νερό. Τις αφήνετε να χλιαρέψουν και τις καθαρίζετε από το φλούδι και τα μαύρα στίγματα. Τις κόβετε σε ροδέλες και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα.
Ζεματάτε τα λουκάνικα σε βραστό νερό για 5 λεπτά και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με τις πατάτες.
Χοντροκόβετε τη ρόκα, κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα ενώνετε με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε. Αλατίζετε ελαφρά και ξανανακατεύετε.
Ετοιμάζετε το dressing. Στο μπλέντερ του μίξερ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κάρυ, τη σόγια σος , το ξύδι και λίγο αλάτι. Τα κτυπάτε όλα μαζί , περιχύνετε τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.