english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Πουγκάκια από φύλλο κρούστας γεμισμένα με μπουκίτσες αρνιού, κεφαλοτύρι, καρότα και αρακά
 
 
  Υλικά για 6 άτομα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1,2 κιλά αρνίσιο κρέας ψαχνό από μπούτι
150 γραμ κεφαλοτύρι
3 μετρια καρότα
200 γραμ αρακά ψιλό
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζ τσαγιού λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
 
Πλένετε και σκουπίζετε το κρέας. Το κόβετε σε μικρές μπουκιές. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά.
Ρίχνετε μέσα το κρέας, τα καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα και τον αρακά και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια και μέχρι να ροδίσει το κρέας τουλάχιστον για 15 λεπτά.
Ρίχνετε την πάπρικα, το αλατίζετε, το πιπερώνετε και σβήνετε με λευκό κρασί. Το σιγομαγειρεύετε μέχρι να απορροφήσει εντελώς το κρασί. Το βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και το αφήνετε να κρυώσει.
Κόβετε το κεφαλοτύρι σε μικρούς κύβους, το ρίχνετε μέσα στο αρνί και ανακατεύετε.
Ανοίγετε το πακέτο κρούστας και παίρνετε 2 φύλλα. Τοποθετείτε το ένα επάνω στο άλλο. Τα κόβετε στη μέση κατά πλάτος. Στη μέση κάθε κομμένης επιφάνειας τοποθετείτε 4-5 κουταλιές από το μίγμα με το αρνί και το τυρί.
Κλείνετε τα φύλλα προς τα επάνω και τα συγκρατείτε με ένα μαλακό κοτσανάκι σέλινο. Τα βάζετε μέσα σε ένα ταψί και με τη βοήθεια ενός πινέλου τα λαδώνετε καλά παντού. Σκεπάζετε τα πουγκιά με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 35-40 λεπτά στους 180ο. Αμέσως μετά τα ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά στα πιάτα.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Au gratin με φετούλες πατάτας και μανιταριών με γραβιέρα Νάξου
Αρνίσιο μπούτι γεμιστό στο φούρνο
Βασιλόπιτα τσουρέκι
Βασιλόπιτα( Η τυχερή )
Γαλοπούλα με κυδώνια και κοκκάρια
Γαλοπούλα με την κλασική γέμιση
Γλυκόξινη ζεστή σαλάτα
Γουρουνάκι γεμιστό (Xανιά )
Δίπλες
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καρυδόπιτα Νάξου (Μελαχρινή)
Κατσικάκι με χυμό και σπόρους από ρόδι
Κολοκυθόσουπα πικάντικη
Κοτόπιττα με μπεσαμέλ
Κουραμπιέδες
Κρέπες γεμιστές με φρούτα, κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα σοκολάτας
Μανιτάρια γεμιστά με σάλτσα φιλαδέλφειας και ψιλοκομμένα λαχανικά
Μελομακάρονα
Μπαρμπουνοφάσουλα κοκκινιστά με μανιτάρια
Μπισκ γαρίδας
Μπουκίτσες μοσχαριού στη κατσαρόλα με λαχανικά και κρασί
Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια
Παντζαροσαλάτα με dressing γιαουρτιού
Πατάτες με κιτρινόριζα σβησμένες με γλυκό κρασί
Πατατούλες μαγειρεμένες με πάπρικα και λευκό κρασί
Πιλάφι με σαφράν τηγανητό φιδέ και ρόδι
Πουγκάκια από φύλλο κρούστας γεμισμένα με μπουκίτσες αρνιού, κεφαλοτύρι, καρότα και αρακά
Πουρέ σελινόριζας με μοσχολέμονο
Πουρές πατάτας με καρότα
Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και κρουτόν γαρνιρισμένη με ξινομυζήθρα
Ρυζόγαλο με σιρόπι καραμέλας
Ρυζόγαλο φόρμας με ξανθές σταφίδες , κερασάκια μαρασκίνο με σιρόπι κανέλας
Σαλάτα με βραστές πατάτες , ψιλοκομμένο λουκάνικο Φραγκφούρτης, ρόκα και ντοματίνια
Σαλάτα με παντζαρόφυλλα, αγκινάρες, σελινόριζα και ξινό dressing ροδιού
Σοκολατένιος κορμός με φρουί γκλασέ και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Σοτέ καρότα με πορτοκάλι και κύμινο
Στρούντελ αχλαδιού με σταφίδες και κονιάκ
Τάρτα με σοταρισμένα αχλάδια και κρέμα σοκολάτας
Τιραμισού
Τραχανάς σούπα με φέτα
Τυρόπιτα η πλούσια
Φάβα πουρέ με καβουρδισμένα κρεμμυδάκια και φιστίκια Αιγίνης
Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
Χοιρινές κρασάτες μπουκίτσες με πικάντικη φάβα και σοτέ πράσο
Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα
Χοιρινό μπούτι με γαρίφαλα και χυμό ανανά
Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατατούλες και μπρόκολο
Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Χριστουγεννιάτικος κορμός