|
Κόβετε τις αγκινάρες σε λεπτές φέτες. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε ½ λίτρο νερό καλά αλατισμένο και μόλις πάρει βράση ρίχνετε μέσα τις φετούλες της αγκινάρας και τους κύβους της σελινόριζας και βράζετε για 7-10 λεπτά. |
|
Σουρώνετε τα υλικά σας και τα αφήνετε να στεγνώσουν σε μια πιατελίτσα. |
|
Πλένετε και στεγνώνετε τα παντζαρόφυλλα και τα κόβετε σε λεπτά κομμάτια όπως το μαρούλι. Βάζετε τα κομμένα παντζαρόφυλλα σε μια σαλατιέρα και από πάνω βάζετε τις αγκινάρες και τις σελινόριζες. |
|
Ανακατεύετε τα υλικά με ένα πιρούνι. Φυλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο.
|
|
Ετοιμάζετε το dressing. Στο μπλεντεράκι του μίξερ σας ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό φρέσκου ροδιού, το ξύδι και το πετιμέζι. Ρίχνετε μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και περιχύνετε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε στο τραπέζι.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |