english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
 
 
  Υλικά για 1 ταψάκι
1 πακέτο κανταΐφι
20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 νεροπότηρο γλυκό Σαμιώτικο κρασί
150 γραμ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 φλιτζ τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 κλαράκι κανέλα
3-4 γαρίφαλα
Για τη σος
1 φλιτζ του καφέ γάλα
1 φλιτζ του καφέ κονιάκ
1 φλιτζ του καφέ κρέμα γάλακτος
200 γραμ κουβερτούρα
ψιλοκομμένη
 
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα 20 δαμάσκηνα μαζί με το Σαμιώτικο κρασί, 1 κλαράκι κανέλα και 2-3 γαρίφαλα. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι τα δαμάσκηνα να πιούν το κρασί και να μελώσει η σάλτσα.
Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα χτυπάτε στο μπλέντερ του μίξερ να γίνουν ένα πηκτός πολτός. Τον βάζετε σε ένα μπολ και τον αφήνετε να κρυώσει καλά.
Ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και ανακατεύετε καλά.
Ανοίγετε το πακέτο του κανταϊφιού, το ξαίνετε, παίρνετε μικρές ποσότητες και γεμίζετε μικρά καταϊφάκια με το μίγμα δαμάσκηνου και καρυδιού.
Τα στριμώχνετε σε ένα ταψάκι του φούρνου σας στρογγυλό κατά προτίμηση, ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο σε ένα μπρικάκι και περιχύνετε με αυτό τα κανταΐφια.
Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά και μέχρι τα κανταϊφάκια να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Όσο ψήνονται ετοιμάστε τη σάλτσα. Ρίξτε μέσα σε μια κατσαρόλα, το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και το κονιάκ. Αφήστε τα να πάρουν βράση.
Τραβήξτε τα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύτε καλά και αφήστε τη κουβερτούρα να λειώσει.
Μόλις βγουν τα κανταΐφια από το φούρνο ζεστά-ζεστά περιχύστε με τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας.
Αφήστε να τραβήξουν για ½ ώρα μέσα στο ταψί και μετά βγάλτε τα και σερβίρετέ τα σε πιατέλα.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Au gratin με φετούλες πατάτας και μανιταριών με γραβιέρα Νάξου
Αρνίσιο μπούτι γεμιστό στο φούρνο
Βασιλόπιτα τσουρέκι
Βασιλόπιτα( Η τυχερή )
Γαλοπούλα με κυδώνια και κοκκάρια
Γαλοπούλα με την κλασική γέμιση
Γλυκόξινη ζεστή σαλάτα
Γουρουνάκι γεμιστό (Xανιά )
Δίπλες
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καρυδόπιτα Νάξου (Μελαχρινή)
Κατσικάκι με χυμό και σπόρους από ρόδι
Κολοκυθόσουπα πικάντικη
Κοτόπιττα με μπεσαμέλ
Κουραμπιέδες
Κρέπες γεμιστές με φρούτα, κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα σοκολάτας
Μανιτάρια γεμιστά με σάλτσα φιλαδέλφειας και ψιλοκομμένα λαχανικά
Μελομακάρονα
Μπαρμπουνοφάσουλα κοκκινιστά με μανιτάρια
Μπισκ γαρίδας
Μπουκίτσες μοσχαριού στη κατσαρόλα με λαχανικά και κρασί
Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια
Παντζαροσαλάτα με dressing γιαουρτιού
Πατάτες με κιτρινόριζα σβησμένες με γλυκό κρασί
Πατατούλες μαγειρεμένες με πάπρικα και λευκό κρασί
Πιλάφι με σαφράν τηγανητό φιδέ και ρόδι
Πουγκάκια από φύλλο κρούστας γεμισμένα με μπουκίτσες αρνιού, κεφαλοτύρι, καρότα και αρακά
Πουρέ σελινόριζας με μοσχολέμονο
Πουρές πατάτας με καρότα
Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και κρουτόν γαρνιρισμένη με ξινομυζήθρα
Ρυζόγαλο με σιρόπι καραμέλας
Ρυζόγαλο φόρμας με ξανθές σταφίδες , κερασάκια μαρασκίνο με σιρόπι κανέλας
Σαλάτα με βραστές πατάτες , ψιλοκομμένο λουκάνικο Φραγκφούρτης, ρόκα και ντοματίνια
Σαλάτα με παντζαρόφυλλα, αγκινάρες, σελινόριζα και ξινό dressing ροδιού
Σοκολατένιος κορμός με φρουί γκλασέ και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Σοτέ καρότα με πορτοκάλι και κύμινο
Στρούντελ αχλαδιού με σταφίδες και κονιάκ
Τάρτα με σοταρισμένα αχλάδια και κρέμα σοκολάτας
Τιραμισού
Τραχανάς σούπα με φέτα
Τυρόπιτα η πλούσια
Φάβα πουρέ με καβουρδισμένα κρεμμυδάκια και φιστίκια Αιγίνης
Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
Χοιρινές κρασάτες μπουκίτσες με πικάντικη φάβα και σοτέ πράσο
Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα
Χοιρινό μπούτι με γαρίφαλα και χυμό ανανά
Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατατούλες και μπρόκολο
Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Χριστουγεννιάτικος κορμός