|
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα 20 δαμάσκηνα μαζί με το Σαμιώτικο κρασί, 1 κλαράκι κανέλα και 2-3 γαρίφαλα. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι τα δαμάσκηνα να πιούν το κρασί και να μελώσει η σάλτσα. |
|
Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα χτυπάτε στο μπλέντερ του μίξερ να γίνουν ένα πηκτός πολτός. Τον βάζετε σε ένα μπολ και τον αφήνετε να κρυώσει καλά. |
|
Ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και ανακατεύετε καλά. |
|
Ανοίγετε το πακέτο του κανταϊφιού, το ξαίνετε, παίρνετε μικρές ποσότητες και γεμίζετε μικρά καταϊφάκια με το μίγμα δαμάσκηνου και καρυδιού. |
|
Τα στριμώχνετε σε ένα ταψάκι του φούρνου σας στρογγυλό κατά προτίμηση, ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο σε ένα μπρικάκι και περιχύνετε με αυτό τα κανταΐφια. |
|
Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά και μέχρι τα κανταϊφάκια να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. |
|
Όσο ψήνονται ετοιμάστε τη σάλτσα.
Ρίξτε μέσα σε μια κατσαρόλα, το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και το κονιάκ. Αφήστε τα να πάρουν βράση. |
|
Τραβήξτε τα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύτε καλά και αφήστε τη κουβερτούρα να λειώσει. |
|
Μόλις βγουν τα κανταΐφια από το φούρνο ζεστά-ζεστά περιχύστε με τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας.
|
|
Αφήστε να τραβήξουν για ½ ώρα μέσα στο ταψί και μετά βγάλτε τα και σερβίρετέ τα σε πιατέλα.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |