|
Πλένετε και καθαρίζετε τις σελινόριζες από τον εξωτερικό φλοιό. Τις κόβετε σε κύβους και τις βράζετε σκεπασμένες με λίγο νεράκι μέχρι να γίνουν τρυφερές. Δεν θα χρειαστεί περισσότερο από 7-10 λεπτά. |
|
Τις βγάζετε, τις σουρώνετε και τις αφήνετε να στεγνώσουν. Τις σοτάρετε σε ένα τηγάνι με 4 κουταλιές ελαιόλαδο. |
|
Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις περνάτε από το μύλο του πουρέ αδειάζοντάς τον μέσα σε ένα μπολ. |
|
Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζετε 3 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο και τις ζεσταίνετε καλά, ρίχνετε μέσα τον πουρέ της σελινόριζας, ανακατεύετε δυνατή μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο. |
|
Ρίχνετε χλιαρό γάλα λίγο-λίγο μέχρι ο πουρές να πάρει την υφή που θέλετε. Αρωματίζετε με το ξύσμα μοσχολέμονου, τον χυμό, αλάτι και πιπέρι. Τον σερβίρετε ζεστό.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |