|
Κόβετε τα ψαχνά της κίτρινης κολοκύθας σε κύβους, όπως και την καθαρισμένη πατάτα. |
|
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε 5 κουτ σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το κάρυ και το κύμινο, τα σοτάρετε μέχρι να μοσχομυρίσουν. |
|
Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και ανακατεύετε καλά. Μόλις γυαλίσει καλά ρίχνετε τα κομματάκια της κολοκύθας και της πατάτας. Ανακατεύετε χωρίς να αφήσετε να πάρουν χρώμα τα υλικά σας. |
|
Ρίχνετε μέσα 1 λίτρο νερό και αφήνετε τη κολοκύθα και τη πατάτα να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα και μέχρι τα κυβάκια σχεδόν να διαλυθούν. Αφήστε τη σουπίτσα σας να χλιαρύνει. |
|
Λίγη-λίγη περάστε τη από το μπλέντερ του μίξερ σας και βάλτε τον πολτό σε καθαρή κατσαρόλα. Αφήστε τη να πάρει μια καλή βράση, δοκιμάστε τη, αλατίστε τη, πιπερώστε τη και τέλος ρίξτε μέσα τη κρέμα γάλακτος. |
|
Ανακατεύτε καλά και σερβίρετε στα πιάτα ζεστή.
Να έχετε έτοιμα για κάθε πιάτο 2-3 λεπτές φετούλες αβγοτάραχο Μεσολογγίου τις οποίες θα ακουμπήσετε απαλά σε κάθε πιάτο και θα σερβίρετε τα πιάτα στο τραπέζι.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |