english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Μπισκ γαρίδας
 
 
  Υλικά για 6 άτομα:
18 γαρίδες μέτριες, ακαθάριστες
½ κρασοπότηρο μπράντι
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
4 κλωνάρια σέλινο
70γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ λίτρο λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι άσπρο
 
Καθαρίζετε τις γαρίδες (ωμές). Αφαιρείτε το κέλυφος, τα κεφάλια και τις ουρές και τα κρατάτε. Τις χαράζετε στην πλάτη με ένα μαχαιράκι και αφαιρείτε το εντεράκι. Τις βάζετε σε μια πιατέλα.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, όλα τα κελύφη από τις γαρίδες, τα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια, το κρεμμύδι κομμένο επίσης σε μικρά κομμάτια και το σκόρδο τριμμένο. Σοτάρετε μέχρι να βγουν όλες οι μυρωδιές από τις γαρίδες και τα λαχανικά.
Σβήνετε με το μπράντι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το κρασί, τα κλαράκια του σέλινου και την κουταλιά του πελτέ. Αφήνετε να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου. Τη βγάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την ξαναβάζετε σε καθαρή κατσαρόλα.
Ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες και τις βράζετε για 5 λεπτά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, αλατίζετε και ρίχνετε ψιλοτριμμένο άσπρο πιπέρι.
Ανακατεύετε και σερβίρετε στα πιάτα, φροντίζοντας οι γαρίδες να μοιραστούν δίκαια σε όλους τους καλεσμένους.
   
Η συνταγή αυτή έχει δημοσιευθεί στο μηνιαίο περιοδικό BBC OLIVE
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Au gratin με φετούλες πατάτας και μανιταριών με γραβιέρα Νάξου
Αρνίσιο μπούτι γεμιστό στο φούρνο
Βασιλόπιτα τσουρέκι
Βασιλόπιτα( Η τυχερή )
Γαλοπούλα με κυδώνια και κοκκάρια
Γαλοπούλα με την κλασική γέμιση
Γλυκόξινη ζεστή σαλάτα
Γουρουνάκι γεμιστό (Xανιά )
Δίπλες
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καρυδόπιτα Νάξου (Μελαχρινή)
Κατσικάκι με χυμό και σπόρους από ρόδι
Κολοκυθόσουπα πικάντικη
Κοτόπιττα με μπεσαμέλ
Κουραμπιέδες
Κρέπες γεμιστές με φρούτα, κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα σοκολάτας
Μανιτάρια γεμιστά με σάλτσα φιλαδέλφειας και ψιλοκομμένα λαχανικά
Μελομακάρονα
Μπαρμπουνοφάσουλα κοκκινιστά με μανιτάρια
Μπισκ γαρίδας
Μπουκίτσες μοσχαριού στη κατσαρόλα με λαχανικά και κρασί
Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια
Παντζαροσαλάτα με dressing γιαουρτιού
Πατάτες με κιτρινόριζα σβησμένες με γλυκό κρασί
Πατατούλες μαγειρεμένες με πάπρικα και λευκό κρασί
Πιλάφι με σαφράν τηγανητό φιδέ και ρόδι
Πουγκάκια από φύλλο κρούστας γεμισμένα με μπουκίτσες αρνιού, κεφαλοτύρι, καρότα και αρακά
Πουρέ σελινόριζας με μοσχολέμονο
Πουρές πατάτας με καρότα
Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και κρουτόν γαρνιρισμένη με ξινομυζήθρα
Ρυζόγαλο με σιρόπι καραμέλας
Ρυζόγαλο φόρμας με ξανθές σταφίδες , κερασάκια μαρασκίνο με σιρόπι κανέλας
Σαλάτα με βραστές πατάτες , ψιλοκομμένο λουκάνικο Φραγκφούρτης, ρόκα και ντοματίνια
Σαλάτα με παντζαρόφυλλα, αγκινάρες, σελινόριζα και ξινό dressing ροδιού
Σοκολατένιος κορμός με φρουί γκλασέ και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Σοτέ καρότα με πορτοκάλι και κύμινο
Στρούντελ αχλαδιού με σταφίδες και κονιάκ
Τάρτα με σοταρισμένα αχλάδια και κρέμα σοκολάτας
Τιραμισού
Τραχανάς σούπα με φέτα
Τυρόπιτα η πλούσια
Φάβα πουρέ με καβουρδισμένα κρεμμυδάκια και φιστίκια Αιγίνης
Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
Χοιρινές κρασάτες μπουκίτσες με πικάντικη φάβα και σοτέ πράσο
Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα
Χοιρινό μπούτι με γαρίφαλα και χυμό ανανά
Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατατούλες και μπρόκολο
Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Χριστουγεννιάτικος κορμός