english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Σοκολατένιος κορμός με φρουί γκλασέ και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
 
 
  Υλικά για μια φόρμα του κέικ
200 γραμ μαργαρίνη
4-5 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη
150 γραμ κακάο εκλεκτής ποιότητας
1-2 κουτ σούπας μπράντι
150 γραμ κομματάκια από διάφορα φρουι γκλασέ
150 γραμ καραμελωμένα αμύγδαλα
150 γραμ μπισκότα ντιζεστίβ
Για την επικάλυψη
150 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουτ σούπας κονιάκ
½ φλιτζ του καφέ φρέσκο γάλα
Κερασάκια φρουι γκλασέ για τη διακόσμηση
 
Αφήνετε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το ρίχνετε στο μίξερ μαζί με την άχνη ζάχαρη και το κτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. Αμέσως μετά ρίχνετε μέσα το κακάο κουταλιά-κουταλιά μέχρι να γίνει ένα αφράτο ομοιογενές σοκολατένιο μίγμα.
Ρίχνετε το μπράντι , δουλεύετε το μείγμα ακόμα για λίγο και το κρατάτε στην άκρη. Το αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σπάτε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μικρά κομματάκια, σπάτε τα μπισκότα ντιζεστίβ σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύετε όλα και τα φρουι γκλασέ με το αφράτο μείγμα του κακάο.
Βάζετε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ και το κρυώνετε στο ψυγείο μέχρι να γίνει συμπαγές. Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και το φιλάτε στο ψυγείο.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε τις 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ, το μισό φλιτζάνι του καφέ φρέσκο γάλα και τα αφήνετε να ζεσταθούν.
Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη ρίχνετε μέσα. Ανακατεύετε , αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λειώσει.
Με το μείγμα αλείφετε τον κορμό σας και τον διακοσμείτε με κερασάκια φρουί γκλασέ.
Συνοδεύετε τον κορμό με ζεστό καφέ και παγωμένο τσίπουρο.
   
Η συνταγή έχει δημοσιευτεί στο μηνιαίο περιοδικό BBC OLIVE
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Au gratin με φετούλες πατάτας και μανιταριών με γραβιέρα Νάξου
Αρνίσιο μπούτι γεμιστό στο φούρνο
Βασιλόπιτα τσουρέκι
Βασιλόπιτα( Η τυχερή )
Γαλοπούλα με κυδώνια και κοκκάρια
Γαλοπούλα με την κλασική γέμιση
Γλυκόξινη ζεστή σαλάτα
Γουρουνάκι γεμιστό (Xανιά )
Δίπλες
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καρυδόπιτα Νάξου (Μελαχρινή)
Κατσικάκι με χυμό και σπόρους από ρόδι
Κολοκυθόσουπα πικάντικη
Κοτόπιττα με μπεσαμέλ
Κουραμπιέδες
Κρέπες γεμιστές με φρούτα, κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα σοκολάτας
Μανιτάρια γεμιστά με σάλτσα φιλαδέλφειας και ψιλοκομμένα λαχανικά
Μελομακάρονα
Μπαρμπουνοφάσουλα κοκκινιστά με μανιτάρια
Μπισκ γαρίδας
Μπουκίτσες μοσχαριού στη κατσαρόλα με λαχανικά και κρασί
Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια
Παντζαροσαλάτα με dressing γιαουρτιού
Πατάτες με κιτρινόριζα σβησμένες με γλυκό κρασί
Πατατούλες μαγειρεμένες με πάπρικα και λευκό κρασί
Πιλάφι με σαφράν τηγανητό φιδέ και ρόδι
Πουγκάκια από φύλλο κρούστας γεμισμένα με μπουκίτσες αρνιού, κεφαλοτύρι, καρότα και αρακά
Πουρέ σελινόριζας με μοσχολέμονο
Πουρές πατάτας με καρότα
Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και κρουτόν γαρνιρισμένη με ξινομυζήθρα
Ρυζόγαλο με σιρόπι καραμέλας
Ρυζόγαλο φόρμας με ξανθές σταφίδες , κερασάκια μαρασκίνο με σιρόπι κανέλας
Σαλάτα με βραστές πατάτες , ψιλοκομμένο λουκάνικο Φραγκφούρτης, ρόκα και ντοματίνια
Σαλάτα με παντζαρόφυλλα, αγκινάρες, σελινόριζα και ξινό dressing ροδιού
Σοκολατένιος κορμός με φρουί γκλασέ και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Σοτέ καρότα με πορτοκάλι και κύμινο
Στρούντελ αχλαδιού με σταφίδες και κονιάκ
Τάρτα με σοταρισμένα αχλάδια και κρέμα σοκολάτας
Τιραμισού
Τραχανάς σούπα με φέτα
Τυρόπιτα η πλούσια
Φάβα πουρέ με καβουρδισμένα κρεμμυδάκια και φιστίκια Αιγίνης
Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
Χοιρινές κρασάτες μπουκίτσες με πικάντικη φάβα και σοτέ πράσο
Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα
Χοιρινό μπούτι με γαρίφαλα και χυμό ανανά
Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατατούλες και μπρόκολο
Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Χριστουγεννιάτικος κορμός