|
Αφήνετε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το ρίχνετε στο μίξερ μαζί με την άχνη ζάχαρη και το κτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. Αμέσως μετά ρίχνετε μέσα το κακάο κουταλιά-κουταλιά μέχρι να γίνει ένα αφράτο ομοιογενές σοκολατένιο μίγμα. |
|
Ρίχνετε το μπράντι , δουλεύετε το μείγμα ακόμα για λίγο και το κρατάτε στην άκρη. Το αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. |
|
Σπάτε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μικρά κομματάκια, σπάτε τα μπισκότα ντιζεστίβ σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύετε όλα και τα φρουι γκλασέ με το αφράτο μείγμα του κακάο. |
|
Βάζετε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ και το κρυώνετε στο ψυγείο μέχρι να γίνει συμπαγές. Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και το φιλάτε στο ψυγείο.
|
|
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε τις 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ, το μισό φλιτζάνι του καφέ φρέσκο γάλα και τα αφήνετε να ζεσταθούν. |
|
Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη ρίχνετε μέσα. Ανακατεύετε , αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λειώσει.
|
|
Με το μείγμα αλείφετε τον κορμό σας και τον διακοσμείτε με κερασάκια φρουί γκλασέ. |
|
Συνοδεύετε τον κορμό με ζεστό καφέ και παγωμένο τσίπουρο.
|
|
|
|
Η συνταγή έχει δημοσιευτεί στο μηνιαίο περιοδικό BBC OLIVE |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |