|
Καθαρίζετε τις πατατούλες από το φλούδι τους και τις πλένετε καλά. Τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι και τις αλατίζετε καλά ανακατεύοντας με το χέρι. |
|
Τις τηγανίζετε σε άφθονο λάδι μέχρι να κάνουν μια απαλή κρούστα. Τις βγάζετε και τις ξαναβάζετε στο σουρωτήρι να βγάλουν τα πολλά λάδια. |
|
Γεμίζετε 1 νεροπότηρο με γλυκό κρασί από τη Σάμο και παίρνετε τις σουρωμένες πατάτες και τις ξαναβάζετε μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. |
|
Τις ζεσταίνετε, τις πασπαλίζετε με τη κιτρινόριζα και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι, ρίχνετε μέσα το γλυκό κρασί , δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε τις πατάτες μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί. |
|
Ρίχνετε λίγο πρόσθετο πιπέρι και τις σερβίρετε ζεστές-ζεστές σε μια πιατέλα να συνοδεύσουν το χοιρινό μπριζολίκι.
|
|
|
|
H συνταγή έχει δημοσιευτεί στο μηνιαίο περιοδικό OLIVE BBC |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |