english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Πιλάφι με σαφράν τηγανητό φιδέ και ρόδι
 
 
  Υλικά για 6-8 άτομα
250 γραμ ρύζι για πιλάφι
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
1 πρέζα σαφράν 0,25 του γραμμαρίου
1 μεγάλο ώριμο ρόδι
150 γραμ φιδέ (μαλλιά αγγέλου)
1 κουτ σούπας βούτυρο
1 κουτ σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
 
Πλένετε καλά το ρύζι με άφθονο κρύο νερό. Το αφήνετε να στεγνώσει σε ένα σουρωτήρι.
Σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα βάζετε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα και το ρύζι να απορροφήσει όλο το βούτυρο.
Ρίχνετε μέσα 3 νεροπότηρα νερό. Ρίχνετε το σαφράν, αλατίζετε και ρίχνετε και ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά το μείγμα και περιμένετε να πάρει βράση.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και το αφήνετε να βράση για περίπου 10-12 λεπτά και μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο νερό. Το ξεσκεπάζετε κλείνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με μια υφασμάτινη πετσέτα και το αφήνετε να ηρεμήσει καλά.
Εν τω μεταξύ σε ένα σαγανάκι βάζετε 1 κουτ σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά λάδι, τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά και ρίχνετε μέσα τον ωμό φιδέ. Τον σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει χρυσός. Τον αποσύρετε από τη φωτιά, τον σπάτε σε μικρά κομμάτια, τον βάζετε μέσα στο κίτρινο πιλάφι και ανακατεύετε καλά.
Ξεσπυρίζετε το ρόδι και ρίχνετε τους σπόρους μέσα στο πιλάφι. Ανακατεύετε το βάζετε σε μια στρογγυλή φόρμα την οποία ξεφορμάρετε σε μια στρογγυλή πιατέλα και την σερβίρετε στο τραπέζι.
   
Σημείωση. Αν θέλετε αντί για νερό βάλτε ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών Η συνταγή δημοσιεύθηκε στο περιοδικό OLIVE BBC
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Au gratin με φετούλες πατάτας και μανιταριών με γραβιέρα Νάξου
Αρνίσιο μπούτι γεμιστό στο φούρνο
Βασιλόπιτα τσουρέκι
Βασιλόπιτα( Η τυχερή )
Γαλοπούλα με κυδώνια και κοκκάρια
Γαλοπούλα με την κλασική γέμιση
Γλυκόξινη ζεστή σαλάτα
Γουρουνάκι γεμιστό (Xανιά )
Δίπλες
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καρυδόπιτα Νάξου (Μελαχρινή)
Κατσικάκι με χυμό και σπόρους από ρόδι
Κολοκυθόσουπα πικάντικη
Κοτόπιττα με μπεσαμέλ
Κουραμπιέδες
Κρέπες γεμιστές με φρούτα, κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα σοκολάτας
Μανιτάρια γεμιστά με σάλτσα φιλαδέλφειας και ψιλοκομμένα λαχανικά
Μελομακάρονα
Μπαρμπουνοφάσουλα κοκκινιστά με μανιτάρια
Μπισκ γαρίδας
Μπουκίτσες μοσχαριού στη κατσαρόλα με λαχανικά και κρασί
Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια
Παντζαροσαλάτα με dressing γιαουρτιού
Πατάτες με κιτρινόριζα σβησμένες με γλυκό κρασί
Πατατούλες μαγειρεμένες με πάπρικα και λευκό κρασί
Πιλάφι με σαφράν τηγανητό φιδέ και ρόδι
Πουγκάκια από φύλλο κρούστας γεμισμένα με μπουκίτσες αρνιού, κεφαλοτύρι, καρότα και αρακά
Πουρέ σελινόριζας με μοσχολέμονο
Πουρές πατάτας με καρότα
Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και κρουτόν γαρνιρισμένη με ξινομυζήθρα
Ρυζόγαλο με σιρόπι καραμέλας
Ρυζόγαλο φόρμας με ξανθές σταφίδες , κερασάκια μαρασκίνο με σιρόπι κανέλας
Σαλάτα με βραστές πατάτες , ψιλοκομμένο λουκάνικο Φραγκφούρτης, ρόκα και ντοματίνια
Σαλάτα με παντζαρόφυλλα, αγκινάρες, σελινόριζα και ξινό dressing ροδιού
Σοκολατένιος κορμός με φρουί γκλασέ και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Σοτέ καρότα με πορτοκάλι και κύμινο
Στρούντελ αχλαδιού με σταφίδες και κονιάκ
Τάρτα με σοταρισμένα αχλάδια και κρέμα σοκολάτας
Τιραμισού
Τραχανάς σούπα με φέτα
Τυρόπιτα η πλούσια
Φάβα πουρέ με καβουρδισμένα κρεμμυδάκια και φιστίκια Αιγίνης
Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
Χοιρινές κρασάτες μπουκίτσες με πικάντικη φάβα και σοτέ πράσο
Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα
Χοιρινό μπούτι με γαρίφαλα και χυμό ανανά
Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατατούλες και μπρόκολο
Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Χριστουγεννιάτικος κορμός