|
Από βραδύς βάζετε το χοιρινό μπριζολίκι μέσα σε μια λεκανίτσα και το περιχύνετε με το κόκκινο κρασί ρίχνοντας μέσα 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, 2 καρότα χοντροκομμένα, 3-4 κλαράκια σέλινο και 6 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση. |
|
Το βάζετε στο κάτω μέρος του ψυγείου και το αφήνετε εκεί τουλάχιστον για 12 ώρες. |
|
Την άλλη μέρα το βγάζετε το σκουπίζετε απαλά με χαρτί κουζίνας, το αλατοπιπερώνετε σουρώνετε τη μαρινάδα και ανακατεύετε 4 κουτ της σούπας μέλι μαζί με 3 κουτ σούπας σάλτσα σόγιας και 1 φλιτζ του καφέ μαρινάδα και με το μίγμα αλείφετε το μπριζολίκι.
|
|
Σε ένα μέτριο ταψί του φούρνου βάζετε στον πάτο τα 4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ακουμπάτε από πάνω το μπριζολίκι. Σκορπάτε γύρω-γύρω τα 30 δαμάσκηνα, συμπληρώνετε στον πάτο του ταψιού 1 νεροπότηρο μαρινάδα, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 2 ½ ώρες στους 180ο . |
|
Τα τελευταία 10 λεπτά το ξεσκεπάζετε και το αφήνετε να πάρει χρώμα στους 200ο .
Το βγάζετε και ακουμπάτε το ταψί στον πάνγκο της κουζίνας. |
|
Μαζεύετε από το ταψί τα δαμάσκηνα , τα κρεμμυδάκια και τη σάλτσα και τα κτυπάτε όλα μαζί στο μπλέντερ.
Σερβίρετε το μπριζολίκι σε πιατέλα και το συνοδεύετε με τη νόστιμη σάλτσα.
|
|
|
|
H συνταγή έχει δημοσιευτεί στο μηνιαίο περιοδικό BBC OLIVE |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |